Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gel de karar ver

Pazar akşamı Show Ana Haber'de üst üste üç dolandırıcılık haberi verildi.
Birileri, nasıl beceriyorsa, bir tanıdığınızın numarasından size mesaj atıyor ve sohbet sırasında 'Evet' yazıp göndermenizi sağlıyor. 'Evet'i yazınca da mesaj başına 75 lirayı cebe indiriyorlar.
Diğer haber çok daha organize bir dolandırıcılığı anlatıyordu. Adamlar hiç üşenmeyip paravan oto galerisi açmışlar. İnternetteki otomobil satış ilanlarını takip edip araç sahiplerine güzel, bakımlı hanımlardan oluşan sözde müşteriler gönderiyorlar.
Ertesi gün önce görkemli oto galeride buluşuluyor, sonra da notere gidiliyor. Hanımlar orada bir bahane uydurup parayı ertesi gün galerinin kendilerine teslim edeceğini söylüyorlar.
Satış yapılıyor ama ertesi gün ne para gönderiliyor ne de çek...
Son olayın mağduru ise okuma yazması ve işi olmayan İbrahim Çelik adlı bir gariban. 15 yıl önce birileri onun kimlik bilgilerini elde edip sahte nüfus cüzdanı ile her yere borç takmışlar. İbrahim Çelik tam 15 yıldır suçsuzluğunu kanıtlamak ve 62 milyon liralık borcun kendisine ait olmadığını anlatmak için davaların açıldığı yedi ayrı şehri dolaşıp duruyormuş.
Haberleri izleyince karar veremedim; her gün yeni bir dolandırıcılık yöntemi icat edecek kadar zeki miyiz, yoksa her haber bültenine en az üç kez konu olacak kadar aptal mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA