Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sağımız solumuz şiddet

Okurumuz Füsun Akdağ, şiddete en az ihtiyaç duyduğumuz(!) şu günlerde televizyon dizilerindeki cinayet sahnelerinin, 'şiddeti sıradanlaştırma ve kanıksatma' gibi son derece tehlikeli bir etkisi olduğunu düşünüyor:
"Yüksel Bey, ülkemizde son olayda da olduğu gibi şiddet ve ölüm çok yaygınlaştı, sıradanlaştı ve en önemlisi kanıksandı. Bunun çeşitli alt yapıları var ama en belirginlerinden biri, televizyondan yayılan şiddet.
Dizilere şöyle bir bakacak olursak; Karagül'de Kendal denilen karakter, tüm kadınları döve döve bitiremedi. Özellikle Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da ise kahramanlar, adamların kafasına gözlerini kırpmadan kurşun sıkıyor, sonra hiçbir şey olmamış gibi yemek yemeye veya sohbete devam ediliyor. Sanki sıradan bir olay gibi... Bu şiddet gösteren 'kahramanlar' (!) rol model oluyor aynı zamanda. Siz de bu tehlikeyi görüyor musunuz?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA