Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bütünün parçası gibi hissetmek...

FOX'un Çalar Saat'ine konuk olan Yozgat milletvekili adayı deneyimli politikacı Lütfullah Kayalar söze şöyle başladı: "Öncelikle bu fırsatı değerlendirerek televizyonlardaki hava durumu bültenlerinde bile adı geçmeyen sevgili Yozgatlı hemşerilerime günaydınlar diliyorum..."
Büyük kentlerde yaşayanların umurunda olduğunu pek sanmam ama her akşam televizyondaki hava durumu bültenlerini tek tek izleyip yaşadığı küçük şehrin adını arayan insanlar olduğunu biliyorum.
Kentlerinin ismi ekranda göründüğünde köy kahvesinin sakinleri hep birlikte ayağa kalkıp alkış tutuyor. İsimleri bir kez olsun ekranda görünmeyen şehrin insanları ise ekran başında boynu bükük kalıyor.
Peki bir şehrin isminin hava durumu bülteninde görünüp görünmemesi önemli mi?
Ücra kentlerde, köylerde yaşayanlar için önemli tabii. Çünkü isimleri ekranda görünürse, 'adam yerine konulduklarına, hatırlandıklarına' ve en önemlisi 'bir bütünün parçası olduklarına' inanıyorlar.
Ne kadar ciddiye alınır bilmiyorum ama hava durumu editörlerinden ricam var: Nüfus yoğunluğu açısından 'vazgeçilmez' beş-altı büyük şehir dışında, coğrafi bölgelerden her gün farklı şehirleri seçip hava durumlarını yayınlayın.
Emin olun bu rotasyon, millete çok iyi gelecek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA