Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Önce utanmak gerek

Antalya Uluslararası Film Festivali'ne ev sahipliği yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ödül gecesi ile ilgili kıyafet hassasiyetini sonuna kadar destekliyorum.
Türel, yırtık kot ve tişörtle sahneye çıkmaya yeltenenlere ödül verilmeyeceğini söyledi.
Yıllardır beni ve benim gibi düşünenleri en çok rahatsız eden durumdu. Yaptığı işe, sinema sanatına, salonda bulunan meslek büyüklerine ve en önemlisi 'kendine' saygı duymayan bazı sakil adamlar, ödül almaya bir aydır yıkanmamış yırtık kot, yakası yana kaymış tişört ve ayağında sandaletle gelmeyi 'entelektüellik' sayıyorlardı. Ama aralarında anlı şanlı yönetmenlerin de bulunduğu bu arkadaşlar, yurt dışındaki ödül törenlerinde gıcır gıcır smokin-papyon ile boy gösteriyordu. Bu nedenle Türel'in hassasiyetini en azından 'sinema sanatına saygının' ifadesi adına anlamlı buluyor ama aynı zamanda bunun 'yasak' ile gerçekleştirilmesinden de hicap duyuyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA