Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sözde değil özde çevrecilik

Antalya'da geçirdiğim günlerin benim adıma en büyük kazancı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve zarif eşi Ebru Hanım'ı daha yakından tanımak oldu. Türel tam bir hizmet adamı, eşi Ebru Hanım ise aldığı endüstri mühendisliği eğitiminin yanı sıra mesleki kariyeri sırasında edindiği çevre bilinci tecrübesi ile Antalya'yı daha yaşanılır bir kent kılma yolunda eşinin en büyük yardımcısı.
Çift, gerçekten de Antalya'yı temiz ve doğa dostu bir kent yapabilmek uğruna her fedakarlığı göze alıyor.
Örneğin; evlilik yıl dönümlerinde Menderes Türel, eşini nereye götürmüş biliyor musunuz?
Almanya'da çöpten enerji üreten tesisleri incelemeye... Ebru Hanım dedi ki, "Özetle, yıl dönümümüzü çöplükte kutladık." Menderes Bey araya girdi: "Ama tüm duvarlarda 'Çöp altındır' yazıyordu. Aslında altın madenlerindeydik..."
Sohbetin ardından Menderes Türel ile atladık arabaya, belediye için satın alınan 10 elektrikli makam aracının hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene gittik... Otomobiller müthiş. Hem estetik, hem kullanışlı, hem ekonomik, hem de çevre dostu. Bir saatlik şarjla (1 liraya mal oluyor) 200 kilometre gidebiliyormuş.
Menderes Türel, artık şehir içinde makam aracı olarak bu mütevazı elektrikli otomobili kullanacakmış. Otomobilin fiyatı ise 66 bin lira imiş. Benzin tasarrufu ile kendini bir yılda amorti etme olasılığı varmış.
İşte sözde değil, özde çevrecilik budur.
Helal olsun Menderes Başkan'a...
Umarım tüm belediyelere örnek olur.
Bu arada belediye binasına giderken otomobili Menderes Türel kullandı.
Ön koltuğa gazeteci dostumuz Bülent Erandaç oturunca, bana da makam aracının arka koltuğu kaldı. Ön camdan Menderes Türel görünüyor ama arka koltuk koyu renk cam filmi nedeniyle gizemli. Millet, Belediye Başkanı'nın şoförlük yaptığı aracın arka koltuğunda oturan kişiyi, yani bendenizi merak etti tabii... Duruma hep birlikte gülerken, aklımıza aynı fıkra geldi:
Rus lider Gorbaçov rutinden sıkılmış.
Şoförüne demiş ki, "Geç arkaya, bugün otomobili ben kullanacağım." Eh, devlet başkanlığı forsuyla ışıklara uymamış, hız limitlerini aşmış filan... Sonunda bir trafik çevirmesine rast gelmiş. Camı indirten polis memuru karşısında Gorbaçov'u görünce selama durmuş.
O sırada ekip otosunda bulunan amiri hemen polisi çağırıp sormuş: "Adam tüm kuralları ihlal etti, sen selam duruyorsun.
Kim bu adam yahu?"
Polis kekeleyerek yanıt vermiş: "Kendisini tanıyamadım ama şoförü Gorbaçov'du..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA