Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ekranlarda bir yıl böyle geçti

İşte o gün geldi çattı. Bizim köşenin müdavimlerinin adeta 'Pirelli Takvimi' gibi heyecanla beklediği yılın ekran dökümü huzurlarınızda...
Bugün ve yarın, 2015 yılında ekranlara kim, nasıl iz bıraktı, kimler ne gaflar yaptı, nasıl çamlar devirdi bir kez daha görüp 'Yahu bütün bunlar bir yıla mı sığdı?' diye şaşıracağız. Öyleyse, vakit kaybetmeden dalalım arşive...

YILIN REZALETİ: Bu yıl YSK (Yüksek Seçim Kurulu) ve RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu) marifetiyle a Haber yıl boyunca adeta linç edildi. 11 Aralık 2015 itibariyle kanala tam 239 ceza verildi.
Uyarı ve yayın durdurmaların yanı sıra, zorunlu belgesel yayınlama rekorunu da kıran a Haber'de neredeyse National Geographic kanalından daha fazla sayıda belgesel yayınlandı!

YILIN EN SEVİYESİZ POLEMİĞİ: Bu Tarz Benim'in konuk jürisi Hülya Avşar, Yıldız Tilbe taklidi yapan yarışmacıya az puan vermesinin sebebini şöyle açıkladı: "Çünkü ona benzemiyorsun. Çok güzelsin..."
Ardından Yıldız Tilbe, Twitter'da ateş püskürdü: "Benim güzelliğimi ölçmek senin gibilere kalmadı.
Senin gibi her şeyimi sergileyerek dolaşsaydım; sizin gibilerin esamesi okunmazdı maymun hanım."

YILIN İTİRAFI: Aramızda Kalmasın'ın moderatörü Jess Molho'dan inanılmaz itiraf: "Mesleğe başladığım yıllarda bana Brooke Shields derlerdi. Saçlarım onun kadar uzun, gözlerim onun gibi renkli olduğu için..."

YILIN BOŞBOĞAZLIĞI: Nihat Doğan, Özgecan Aslan'ın katledilmesinin ardından attığı 'Siz de mini eteği giyip, soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca bas bas bağırmayacaksınız' şeklindeki tweet'iyle hem büyük tepki aldı, hem de Survivor'dan kovuldu.

YILIN PAZARLIĞI: Evleneceksen Gel programında annebabasının sözünden çıkamadığı için evlenemeyen Mustafa'nın kendisine talip gelen solist Aynur Hanım'ı kabul etmesine karşın, ailenin istememesi üzerine sunucu Seda Sayan şu teklifte bulundu: "Size plazma televizyon vereceğim. Gelin adayını kabul edin..."

YILIN ENFLASYONU: Bu yıl boyunca eskiler, yeniler, tekrarlar ile beraber haftada tam 289 dizi yayınlandı.

YILIN REKLAM KAMPANYASI: 'Arıya bile güvenemiyoruz. Balı kendimiz yapıyoruz...' (Televizyonlarda bol bol reklamı yapılan sahte balın sloganı)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA