Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu nasıl yasak?

Lig TV'de Espanyol- Barcelona maçını izlerken gözüm saha kenarındaki dijital reklam panolarına takıldı. Hemen hepsinde kumar ve bahis sitelerinin reklamları yanıp sönüyordu. Ama bir farkla: İspanya Ligi La Liga'daki maçın reklam panolarının neredeyse tamamı Türkçe ibarelerle doluydu. Bizde reklam yapmaları yasak olan, özellikle de forma reklamı ve stat panosu ilanı veremeyen bu yasak kumar siteleri, Lig TV aracılığıyla Türkiye'deki potansiyel hedef kitlelerine direkt ulaşıyorlardı.
Şimdi diyeceksiniz ki, 'Yahu bu adamlar, yasak olmasına rağmen millete cep telefonu mesajıyla ulaşıp reklamlarını yapmıyorlar mı zaten?'
Haklısınız. Hıncal Ağabey ısrarla yazıp yetkilileri göreve çağırmasına rağmen şu ana kadar kılını kıpırdatan olmadı. Ama bu memlekette ceza vermeye, yaptırım uygulatmaya pek hevesli bir RTÜK var. Acaba a Haber'i marke etmeyi bir anlığına bırakıp gençliği yutmaya hazırlanan bu 'kara deliği' tıkamayı düşünmezler mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA