Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Turnuvanın eksikleri

Acun ve tv8, direkten döndü. Az daha dört büyük kulübe milyonlarca lira tutarında telif tazminatı ödemek zorunda kalacaklardı.
Önceki gece 4 Büyükler Salon Turnuvası'nı izleyenler, değişikliği fark etti.
Kulüplerin amblemleri hem salonlardaki afişlerden, hem de ekrandan kaldırılmıştı.
Daha önce 'Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor' diye ekrana yansıtılıp spikerler tarafından bu şekilde telaffuz edilen takım isimleri ise 'Veteranlar' olarak değiştirilmişti.
Aynı olay daha önce Survivor'da yaşanmış; Fenerbahçe ve Galatasaray olarak yarışan takımların isimleri, kulüplerin hukuk müşavirlerinden gelen itiraz ve uyarılar sonucunda Kanaryalar-
Aslanlar'a dönüştürülmüştü.
AcunMedya bir kez daha hukuki bir yükümlülük altına girmemek için turnuvadaki isim ve logoları değiştirmek zorunda kaldı.
Bu arada 4 Büyükler Salon Turnuvası lig ve kupa maçlarına kafa tutacak denli büyük bir heyecana sahne oluyor. Maçları izleyince düşündüm de; acaba futbol sahalarının boyutu küçülse, taç ve avut çizgilerinin bulunduğu yerlere tıpkı salon futbolunda olduğu gibi topun dışarı çıkmasını önleyen bariyerler konulsa ve ofsayt kaldırılsa daha mı iyi olacak?
Böylelikle maçlara, tıpkı basketbolda olduğu gibi tempo kazandırılmaz mı? Artan gol adediyle ortaya daha büyük bir seyir zevki çıkmaz mı?
Acun ve ekibine, gelecek turnuvalar için bir de naçizane tavsiye: Genç hakemler, veteran futbolcular üzerinde otorite kurmakta zorlanıyor.
Hakemler de veteran olsa nasıl olur? Şöyle Erman Toroğlu'nun, Dr. Ahmet Çakar'ın yönettiği maçlar daha renkli ve adaletli olmaz mı?
Bir de her takıma mutlaka bir teknik direktör lazım.
Zira kenardan teknik ve taktik yönlendirme olmayınca pek çok futbolcunun teri boşa akıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA