Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bizans Oyunları

Peşinen söyleyeyim; Gani Müjde'nin son filmi Bizans Oyunları'nın, Arzu Film ile aralarında büyük bir hukuk savaşına sebep olan Kahpe Bizans filmiyle uzaktan yakından alakası yok. Film, daha ziyade komedi dizisi Harem'den esintiler taşıyor.
Hatta oradaki bazı espriler bile aynen kullanılmış. (Kısa boylu ulağın getirdiği 'kısa mesaj' gibi) Malum, hem Kahpe Bizans, hem Harem, 'Tarihimizle dalga geçiliyor' diye çok eleştirilmişti.
Bizzat Gani'den duydum; adamın biri, Asurlular'ın dizide 'Basurlular' olarak anılması yüzünden dava açmış. Gani de bir Asurlu bulduğu için çok mutlu olmuş! Bu kez aynı durumla karşılaşmamak için Mayaları ta Amerika kıtasından getirtip Anadolu'ya eklemiş. (İster misiniz şimdi de Meksika ile diplomatik kriz yaşansın!) Film komik mi? Evet, yer yer çok komik. Küfürlü mü?
Hem de nasıl. Cinsellik var mı? Malum fıkraların dibine vuracak kadar...
Peki ya oyunculuklar?
Kötü oynayan yok. Gürkan Uygun, Murat Dalkılıç ve Tolgahan Sayışman'ı komedi oynarken izlemek keyifli. Hele Gürkan Uygun, gerçekten de her role uygun! Bir de 'Vurkaçoğlu' Ünal Yeter var ki, aman aman...
En çok güldüğüm sahneye gelince... 1100 yılındaki Bizans İmparatoru'nun cenazesine kim çelenk gönderiyor dersiniz? Evet, bildiniz; Mustafa Sarıgül!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA