Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dizi dizi yanlışlar

Köşemize her hafta düzenli katkı sağlayan okurlarımızdan Haluk Zırh, bu kez de dizilerde gözüne takılan aksaklıkları sıralamış:
"Merhaba Yüksel Bey, devamlı aynı konulardan şikayetçiyiz ama düzelene kadar şikayetçi olmaya devam edeceğiz. Sanırım, bizleri umursamayan dizi yapımcıları malesef durumu anlamıyor.
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da bu hafta Ünal'ın kızının gömülmesi sırasında lahit mezarın taşları kapanıyor, herkes toprak atıyor. Daha sonra Alptekin geliyor. Toprak atarken aşağıdan çekim yapmışlar, lahit kapağı açık durumda. Aynı hata, Ünal toprak atarken de devam ediyor.
Güneşin Kızları'nda ise Haluk, evin bir odasını çocuk odasına çeviriyor ama ne hikmetse ablası ve Güneş, aynı evde yaşamalarına rağmen bunun farkında olamıyor, pes yani!
Gelelim Gecenin Kraliçesi'ne... Tüm Karadeniz dizisi yapımcılarına, senaristlerine duyurulur: Bir Rizeli olarak diyorum ki, mıh; atın ayağına çakılan nalın çivisine denir. Karadeniz'e has peynir, tereyağı ve mısır unu ile yapılan yemeğe muhlama denir. Karadeniz ile ilgili bütün dizilerde bu yemeğin adı malesef mıhlama diye geçiyor. Bu yanlışları sizinle paylaşmak istedim. Kolay gelsin ve yeter artık!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA