Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nereden nereye...

7 Nisan 2016 Perşembe... Türk televizyon tarihi için 'tarihi' gün. Çünkü ABD'nin ünlü kanalı NBC'de Game of Silence adlı dizi başlayacak...
Şimdi diyeceksiniz ki, 'Elin oğlunun yayınlayacağı diziden bize ne?'
Yok, kazın ayağı öyle değil. Çünkü Game of Silence, bir Türk dizisinden uyarlanan ilk ABD dizisi... Zira hikayesini, bir dönem Show TV'de yayınlanan Suskunlar dizisinden 'aynen' alıyor. Dört çocukluk arkadaşının hapiste yattıkları yılların öcünü almak için yeniden birleşen yollarını anlatan dizinin oyuncu kadrosunda; Michael Raymond-James, Claire van der Boom, David Lyons, Larenz Tate, Bre Blair, Conor O'Farrell ve Deidrie Henry gibi isimler rol alıyor. Bir dönem, üçüncü sınıf Brezilya dizilerine milyon dolarlar akıtıyorduk, şimdi bizim dizilerimiz dünya turunda.
Aslında bizim Suskunlar da bir uyarlamaydı. Sektörün en başarılı senaristlerinden Pınar Bulut Deren, Suskunlar'ın hikayesini, Lorenzo Carcaterra'nın Sleepers adlı romanından devşirmişti. Murat Yıldırım, Sarp Akkaya, Güven Murat Akpınar, Aslı Enver ve Berk Hakman gibi oyuncuların yer aldığı dizi, büyük sükse yapmıştı.
Bir kere daha altını çiziyorum: Son 20 yılda ülkemizin en başarılı sektörü televizyondur. Bu ivmesiyle inşaatı da, turizmi de, otomotivi de geride bırakmıştır. ABD'de bir Türk otomobilinin aynen kopyalandığını düşünebiliyor musunuz? Düşünemezsiniz. Çünkü henüz tamamıyla 'yerli' otomobilimiz bile yok!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA