Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Malala'yı kaçırmayın!

Şimdi sizlere ülkem adına birkaç 'utanç istatistiği' vereceğim:
- Türkiye, cinsiyete bağlı kalkınma endeksinde 148 ülke arasında 118'inci sırada, yani sonlarda. Küresel cinsiyet eşitsizliği endeksindeyse 142 ülke arasında 125'inci sırada yer alıyor.
- Ne öğrenci, ne de işçi olan 15-19 yaş grubundaki kızların oranı yüzde 28.2 iken, erkeklerde bu oran yüzde 16.5.
- Kızların yüzde 14'ü halen 18 yaşından önce evlendirilmekte.
Yani? Kızlarımızı okutup hayata kazandırmak yerine resmen onların hayatlarını bozuk para gibi harcıyoruz Bugün, konuya duyarlı olsun olmasın herkesi, saat 20.00'de National Geographic, Nat Geo Wild, Nat Geo People ve FOXLIFE ekranlarında ortak ve reklamsız olarak yayınlanacak Benim Adım Malala belgeselini izlemeye davet ediyorum.
Benim Adım Malala, Nobel Barış Ödüllü Malala Yousafzai'nin, kız çocuklarının okutulması için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Taliban rejimi nedeniyle eğitim hakları tehlikede olan kız çocuklarının en büyük savunucusu haline gelen ve 15 yaşında Taliban askerleri tarafından kafasından vurularak susturulmaya çalışılan Malala, 17 yaşında Nobel Barış Ödülü'ne layık görülerek, kurşunların fikirleri susturamayacağını tüm dünyaya kanıtlamıştı. Malala'nın vurulması dünyada büyük bir tepki çığlığı yarattı. Belgesel, saldırı öncesi ve sonrası Malala'nın hayatına bir bakış sunuyor.
Bu arada National Geographic Channel; UNICEF Türkiye Milli Komitesi iş birliğiyle Benim Adım Malala belgeselinden ilham alarak Kızlara Ses Ver kampanyasını da hayata geçiriyor. Türkiye'de kız ve erkek çocuklarına eşit fırsatlar sağlanması adına davranış değişikliği ve toplumsal farkındalık yaratmak için fon oluşturmayı amaçlayan kampanya, kamuoyu desteği almak için #kızlarasesver hashtag'i ile herkesi destek olmaya çağırıyor. Harekete geçmek isteyenler, kampanya kapsamında UNICEF hesabına diledikleri miktarda veya 3005'e SES VER yazıp mesaj göndererek 10 TL bağışta bulunabiliyor. Ayrıntılı bilgiye, kampanyanın web sitesi www. benimadimmalala.com'dan ulaşılabiliyor.
Bugün 8 Mart. Yani bugünden daha uygun bir gün yok. Haydi ses verelim, sesi olalım kızlarımızın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA