Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Vah dizi kadınlarına!

Her hafta olduğu gibi bu cumartesi de Yakından Kumanda'nın tuşlarına köşenin gerçek sahipleri, yani siz okurlarımız basıyor.
Ayten Teksoy adlı okurumuz, dizilerde geç öğrenilen hamileliklere dikkat çekmiş:
"Merhaba Yüksel Bey; aynı yapım şirketinin, senaryo ekiplerinde kadınların da yer aldığı üç dizisinde de kadın karakterlerin hamileliklerini bir hayli geç öğrenmesi ilginç. Paramparça'da Dilara'nın 14'üncü haftasında, Kış Güneşi'nde Seda'nın sekizinci haftasında, Kördüğüm'de ise Dr. Naz'ın hamileliğini beşinci haftasında öğrenmeleri tuhaf değil mi? Her ne kadar Paramparça'da Dilara karakterine testlerden tutun hamilelikte kalsiyum alımına kadar diyaloglar yazılsa da, televizyon görsel bir anlatı olduğundan, ekranda görülen de bir kadının hamileliliğini bu kadar geç öğrenmesi olunca otomatikman akla 'Bu kadınlar hiç mi doktora gitmiyor?' sorusunu getiriyor. Hele de bu karakterlerden biri, Kördüğüm dizisinin ilk bölümlerinde Dr. House şeklinde çat diye teşhisler koyan Dr. Naz iken... (Dördüncü bölümden beri bu yeteneğini göstermediğinden paslanmış da olabilir.)
Ülkemizde rutin doktor kontrollerinin önemsenmediği nasıl gerçekse, ilgi gören karakterlerin örnek alındığı da ayrı bir gerçek. Hal böyle olunca, en azından kadın senaristlerin bu konuda biraz daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Hele de böyle ilgi gören karakterleri yazarken. Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA