Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sahibinden satılık iglo

Alışveriş sitesinin televizyon reklamını keyifle izliyorum. Her şey bir evlenme teklifi ile başlıyor. Kız, evlenmeye karar verip yeni ev bakmaya başlayınca zincirleme reaksiyon ta kutuplara kadar uzanıyor. En sonunda bir Eskimo kardeşimiz de bu 'kelebek etkisinden' nasibini alıp iglo'sunu yani buz kalıplarıyla yapılan kutup evini satarak, başka yere taşınıyor.
Site, reklam fantezisini bir adım öteye götürmüş. Geçenlerde en büyük keyfim olan klasik otomobil ilanlarına bakarken bir de ne göreyim? 'Satılık iglo' ilanı. Bizim tanıdık Eskimo ailesinin fotoğraflarının altında aynen şöyle yazıyor:
'Bizim oralarda bir laf vardır: 'Hakoto kutoko, sahibinden mukono!' Yani ev aramak için sebep çok, adres hep aynı. Şimdi Güney Kutbu'na taşınıyorum. Kutup değişikliği sebebiyle, Kuzey Kutbu'nun incisi iglo'mu satıyorum. İglo'nun ilk sahibiyim. Kar gibi temiz iglom, bölgenin elle gösterilen iglolarındandır.
Dünyanın merkezine 8 bin 920 kilometre uzaklıktadır. Altı ay boyunca kesintisiz güneş aldığından ısınma konusunda sıkıntı yoktur. Kesinlikle rüzgar alan bir yeri yoktur. Dışarıdan küçük görünse de iki çocuklu bir aile rahatça sığmaktadır. Alan arkadaş, tek bir kartopu dahi yapmadan oturacaktır.
Lütfen ciddi alıcılar mesaj atsın.' İglo'nun fiyatı 60 bin lira olarak belirlenmiş. Ciddi ciddi mesaj atan olmuş mudur acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA