Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Neden Müge Anlı’da çözülüyorlar?

Beratcan Karakütük... Vicdanlarımıza katran karası harflerle yazılan yeni bir çocuk ismi...
Türkiye günlerdir onun iç kanatan öyküsünü izliyor.
İddia şu: Servis şoförü, Beratcan'ın evli annesi ile ilişkiye girmiş. Beratcan bu ilişkiye tanık olunca, annesinin talimatıyla şoför sevgili tarafından hunharca katledilmiş. Bir başka iddia ise şoförün, ilişkiyi sonlandırmak isteyen anneden intikam almak için küçük çocuğu öldürdüğü yolunda.
Beratcan'ın meçhul akıbeti, haftalardır Müge Anlı ile Tatlı Sert'in de takibindeydi. Müge, ekibiyle birlikte yine değme dedektiflere taş çıkartırcasına meselenin özüne indi, tüm ipuçlarını araştırdı. Annenin, Müge Anlı'ya ilişkiyi itiraf etmesiyle olay farklı bir yörüngeye oturdu ve cinayet de ilmek ilmek çözüldü.
Peki anne, neden Müge Anlı'ya açıldı? Çünkü ister kabul etsinler, ister etmesinler; Müge artık bir kriminal sorgulama uzmanıdır. Gerçek hayatta her gün üç saat boyunca en az iki şüpheliyi sorgulayan kaç emniyet mensubu var bilmiyorum. Varsa bile kaçı Müge kadar keskin ve etkin sonuca ulaşabilir, ondan da şüpheliyim. Diğerlerinden haberli değiliz ama Müge'nin muazzam başarısı her gün canlı yayınlarda ispatlanıyor. Bunlar adalet sisteminin arşivine girmiyor belki ama biz izleyenlerin vicdan arşivinde özenle dosyalanıyor.
Soruya tekrar döneyim: Peki anne neden Müge Anlı'ya açıldı? Çünkü Müge, pek çok profesyonel sorgucunun henüz keşfedip uygulamadığı 'kadın içgüdülerini' kullanıyor. Yılardır ekranda suçlu ve şüphelilerle birlikte yoğun mesai harcadığı için muhteşem bir empati yeteneği geliştirdi. Artık bir şüphelinin doğru söyleyip söylemediğini oturuşundan, kalkışından hatta ses tonundan anlıyor. Kimsenin farkına varmadığı ipuçlarını değerlendiriyor.
Karşısındakinin üzerinde öyle bir güven duygusu oluşturuyor ki, çözülme ve itiraf kaçınılmaz oluyor.
Tabii ki Müge, bu araştırmalarında polis ve jandarmadan da yardım alıyor. Ama benim yanıtını merak ettiğim soru şu: Emniyet birimleri, sorgulamalarında Müge'den yardım istiyor mu? Bence istemeliler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA