Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Protein olmadan ‘sen’ değilsin

Survivor'da en büyük problem, açlık. Üzerine bir de özlem, sıcak ve yarışma stresi de eklenince; gıdasızlık en güçlü karakterleri bile değiştirip adeta bir canavara dönüştürüyor.
Bu arada 'protein eksikliğinin' nelere yol açtığını bu haftaki kişisel ödül oyununda fazlasıyla gördük.
Acun'un sorduğu tahmin soruları karşısında yarışmacıların verdiği tuhaf ve şaşırtıcı yanıtlar, 'akıl uçuracak' cinstendi.
Acun sordu:
"Afrika'da yaşayan kır filinin bugüne kadar ölçülen en büyük ağırlığı nedir?" Gizem Kerimoğlu'nun yanıtı herkesi kahkahaya boğdu:
"600 ton..." Oysa söz konusu fillerin ağırlığı 12 tonu geçmiyordu.
Acun, sordu: "Tek elle en fazla kaç tenis topu taşınmıştır?" Nagihan bu basit tahmin sorusuna, tuhaf bir soruyla karşılık verdi:
"Saat mi, gün mü, ay mı?" (Doğru yanıt: 24 top) Atakan, basketbol sahasının boyunu akıllara durgunluk verecek şekilde '74 metre' olarak tahmin etti.
(Doğrusu: 26 metre) Tuğba Özay, futbol topunun standart ağırlığı için "9 gram" yanıtını verdi. (Doğrusu:
410-450 gram) Damla'ya, 'uçan kedi' Halley'nin uzun atlama rekoru soruldu, "17 metre" diye tahmin etti.
(Doğrusu: 1.8 metre) En büyük bomba ise yine Nagihan'dan geldi. Acun sordu: "Türkiye'de ilk futbol karşılaşması canlı yayını ne zaman yapılmıştır?" Nagihan yanıt verdi:
"1937..." El insaf... Yaygın televizyon yayıncılığının başlamasından bile önce.
(Doğru yanıt: 1971) Allah kimseyi proteinsiz bırakmasın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA