Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bas bas paraları...

CNN Türk'te geçen hafta sonu yayınlandı program.
Adı Bazı Şeyler, sunucusu Ekin Olcayto, konuğu Ali Ağaoğlu'ydu. Ekin Olcayto'nun nereden aklına geldiyse, bir anda "Cebinizdeki paraları çıkartır mısınız?" diye sordu Ağaoğlu'na.
Konuğu hiç tereddüt etmeden cebindeki 200 liralık banknotlardan oluşan para tomarını uzattı.
Olcayto güçlükle, üç hamlede saydı paraları. Tam 8 bin 400 (yazıyla sekiz bin dört yüz) liraydı. O sırada sunucunun kulaklığına rejideki arkadaşları 'şakacıktan' bir mesaj ilettiler, "Parayı aramızda bölüşelim" diye... Bu arada Ağaoğlu'nun tek bir kredi kartı taşıdığını ve limitinin 50 bin lira olduğunu da öğrendik.
Memlekette asgari ücretin 1300 lira olduğunu hatırlatıp klişe yorumlara girişecek değilim. Olayın televizyonculuk mu, yoksa görgüsüzlük mü olduğunu ise tamamen sizlere bırakıyorum.
Ama bir gerçek var; parayı çok seviyoruz.
En çok güvendiğimiz insan tipi ise en çok parası olanlar...
Ağaoğlu da bunun farkında. Malını, mülkünü, servetini gözlerden hiç sakınmamasının sebebi de bu özelliğimize vakıf olması.
"Beyoğlu'ndaki patlama yerine fukaralar karanfil bırakmış. Ben zenginim ya, gül bıraktım" diye espri yapması bundan. Evinin Boğaz'a bakan jakuzili banyosunu magazin kameralarına açmasının, her gün başka bir lüks otomobille muhabirlere poz vermesinin sebebi de bu. Adam müteahhit. Bize göre en güvenilir müteahhit kimdir? Evet, bildiniz; en çok parası olan. Tomarları, arabaları, jakuzileri gördükçe 'gönül rahatlığıyla' girersiniz onun ev taksitlerine...
Ağaoğlu son televizyon reklamında Bakırköy'deki Central Park'ta(!) sincap besliyordu. Programı izlerken nereden aklıma geldiyse...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA