Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Öyle haklısın ki Murat Evgin...

Müzisyen Murat Evgin, geçenlerde konuk olduğu Alem FM'deki Füsun Tuncer'in programında çok önemli şeyler söyledi. İsyan etti, hatta 'çığlık attı' bile diyebiliriz.
Gelin görün ki, bu son derece önemli konuşma, medyada yankı bulmadı.
Belki de kimsenin 'işine gelmediği' içindir.
Şöyle dedi Murat, programın sunucusuna:
"Neden Demet Akalın her yerde, her radyoda çalınıyor da müzisyen tabanlı insanlar daha az çalınıyor? Bunun cevabı bende değil; sizde! Ben bağımsız sanatçıyım; arkamda bir güç, bir plak şirketi yok.
Neden bu kesimler daha az çalınıyor da listelerde hep majör plak şirketlerinden çıkan şarkılar var?
Bu sorunun yanıtı radyocularda!
Bir soru daha: Neden artık DJ'ler bir şarkıyı ya da bir sanatçıyı keşfedip ünlü etmiyor da, sadece o 20 şarkıyla bütün günü geçiriyorlar? Mesela; ünlü bir müzik televizyonunda sekiz yıldır hiçbir klibim yayınlanmıyor.
Sebebini sorduğunuzda bir cevap yok! Orada müthiş bir kurul var, hani 'dünyanın müziği en iyi bilen insanları' zannediyorsun, orada toplantılar yapıyor, Türkiye'de çıkan klipleri değerlendiriyorlar.
İşte 'Kuruldan geçti, geçmedi' filan... Mesela şöyle şeyler oluyor: Yıllarını vermiş insanlar iyi klipler çekiyorlar, müzik kanallarına yolluyorlar. Müzik kanalları onlara diyor ki, 'Biz hit olduktan sonra çalıyoruz.' Mesela biraz önce çaldığınız 'Bambaşka bir şehir var', bütün Türkiye'nin bildiği bir şarkı; klibini çektik yine bize böyle dediler: 'Hit olduktan sonra çalıyoruz...' Ben de 'Pardon!
Bu şarkı için mi diyorsunuz?
Bunu bütün Türkiye ezbere biliyor' dedim. Böyle saçma sapan engeller olursa, müzisyenler müziklerini duyuramaz.
Müzisyenler müziklerini duyuramazsa siz mankenleri dinleyerek müzik dinlediğinizi zannedersiniz..." Ağzına sağlık Murat'ım...
Nihayet biri 'Kral çıplak' diye bağırdı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA