Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Reklamdaki tehlikeli mesaj

Cumartesi günleri bu köşeyi siz değerli okurlarıma ayırmam boşuna değil. Çünkü öyle değerli yorumlar yapıyor, öylesine ince detayları yakalıyorsunuz ki, bu sütunları sonuna kadar hak ediyorsunuz.
Köşemizin gediklilerinden Şerife Nalan Yılmaz da bir otomobil reklamına dikkat çekiyor:
"Yüksel Bey merhabalar, son günlerde ekranda sıkça dönen bir reklam filmi var. Usta oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun rol aldığı reklam filmi. Reklama konu olan otomobilin özellikleri anlatılıyor. Tamam, reklamdır, tanıtılan üründe abartı yapılır ama benim dikkatimi çeken, reklamda arabanın ani fren sistemi olduğu ve acil durumda hemen bu sistemin devreye girdiğinin anlatılması için izlenen yol. Araba hızlıca geliyor ve önünde hareketsiz duran Erdal Beşikçioğlu'na çarpmadan hemen duruyor ama bu sırada alt yazıda 'Bu fren sisteminin sadece motorlu taşıtlara karşı etkili olduğu' yazıyor. Yani benim anladığım, araç hareket halindeyken karşısına çıkan motorlu bir araca karşı acil fren sisteminin devreye girdiği... Korkum ise bu arabayı alan kişilerin yanılması. Nasıl olsa araç hareket halindeyken aniden önüne bir insan bile çıksa hemen duruyor düşüncesiyle önlerine çıkan bir engelde durmayı düşünmeyip hızlarını azaltmadan yola devam edebilecekleri... Bu arabaların satış ofislerinde yeterli bilgi veriliyordur mutlaka ama trafik kazalarına çok kayıplar verdiğimiz ülkemizde bu tarz yanıltıcı reklamlar yayınlanmasa olmaz mı? İyi çalışmalar..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA