Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İşiten var mı?

Tansel Karaduman... Sosyal duyarlılığı olan bir müzisyen. 'Hesap Ver' isimli şarkısı için bir klip çekmiş. Klibinin bir köşesine de şarkısının sözlerini anlatan bir işaret dili uzmanı yerleştirmiş.
Karaduman, albümüyle birlikte gönderdiği bilgi notunda şöyle diyor:
"Sevgili Yüksel Aytuğ, bir akşam televizyonunuzun sesini kapatın ve her zaman izlediğiniz dizinizi ya da sevdiğiniz bir filmi bu şekilde seyredin. Nasıl? Bir şey anlayabildiniz mi? Cevabınız 'Hayır' ise işitme engellilerin sıradan bir gününe tanık oldunuz demektir. Dudak okuyabiliyor olsalar bile işitme engelli insanlar televizyon programlarını takip edemiyorlar. Çünkü dudaklar her zaman görünmüyor. Diyaloğu olan biri bazen ekranda olmuyor. Oysa ekranda bir alt yazı olsa ya da işitme engelliler için anlatıma yer verilse..."
Bu konuda ekran ünlüleri arasında duyarlılık gösterenler de oldu. İlk aklıma gelen programlar Okan Bayülgen'in Dada'sı ve İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat'i... Ama bu 'nadide' örneklerin çoğalması şart.
Düşünün, son havalimanı patlamasında kim bilir kaç kişi, duyma yetisini yitirdi. Burası afetlerin, kazaların ve terörün sürekli can aldığı bir coğrafya. Yani hepimiz aslında birer potansiyel engelliyiz.
İlk çağrım, sevgili Acun Ilıcalı'ya... Çünkü mesaisinin ve birikiminin önemli bir bölümünü duyma engelli çocuklara ayırdığını biliyorum. Keşke bu yılki Survivor'ın bir köşesinde işaret dili uzmanı da yer alsaydı. Eğer Acun bu işe yüreğini koyarsa, eminim onu diğer kanallar da takip edecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA