Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sokak Çılgınları

Discovery Channel, favori belgesel kanallarımdan. Özellikle cuma geceleri en az iki saatimi bu kanala ayırıyorum. Eğer canlı izlemem gereken bir başka program varsa, mutlaka kayda alıyorum. Çünkü cuma günleri Discovery Channel'da 'Turbo Gecesi' var. Benim gibi otomobillere meraklı bir mekanik belgesel tutkunuysanız, gözünüzü ekrandan ayıramıyorsunuz.
Ama ilk kez bir otomobil belgeselinden dolayı şikayette bulunacağım. Adı, Sokak Çılgınları... ABD'de illegal sokak yarışları düzenleyen 'çetelerin' hikayesini anlatıyor. Ellerinde otomobil ve sürücülerinden oluşan bir liste var. Her hafta o listenin üst sıralarına tırmanabilmek için otomobillerini modifiye edip gerçekten de 'çılgın' hızlara ulaşıyorlar. Üstelik bu yarışlar aleni olarak para karşılığında yapılıyor. Yarışların gerçekleştirildiği cadde ve sokaklar trafiğe kapatılmıyor. Çünkü yarışların tamamı yasa dışı. Hatta polis sireni duyulduğu anda çil yavrusu gibi dağılıyorlar. Yasa dışı sokak yarışlarını konu alan Hızlı ve Öfkeli filmleri bize Bağdat Caddesi'ndeki ölümlü kazalar olarak döndü. Her hafta hız tutkunu gençlerin aklına karpuz kabuğu düşüren 'Sokak Çılgınları'nın etkisi ne olur, düşünmek bile istemiyorum.
Bu vesileyle naçizane uyarayım: Bayram dönüşü sırasında lütfen kimse 'Sokak Çılgını' olmasın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA