Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Behzat Ç. imamların oyununa gelir mi?

Türkiye bir senaryo cenneti.
Dizi ya da film konusu bulmak için öyle saatler boyu hayal âlemlerine dalıp beyin patlatmaya gerek yok. Sadece son bir yıl içinde ülkemizde olup bitenleri televizyondan izlemek yeterli.
Ben senarist olsam, bu süre içinde beş gerilim filmi, 10 polisiye/ mafya/derin devlet dizisi çıkartmıştım.
Tabii ki krizi fırsata çevirenler de yok değil. Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı Pana Film, Kurtlar Vadisi: Darbe filmi için kolları sıvadı bile.
Uzun süredir ekranlardan uzak kalan Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi'nin senaristi Emrah Serbes ise Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda Behzat Ç.'nin darbe girişimini anlatan Behzat Ç. İmamların Öcü serisiyle ekrana döneceğini müjdeledi.
Dizi, 15 Temmuz'la sonuçlanan girişimin beş gün öncesinden başlayacak.
17-25 Aralık olayının ardından emniyette yeterli polis kalmadığı için Behzat Ç.'yi yeniden göreve çağıracaklar.
Daha önce 10 Ekim Ankara Garı saldırısını da yaşayan Behzat, çok daha koyu ve sivri bir karakter olarak geri dönecek ve yine senaristinin ifadesine göre 'Kendi demokrasi nöbetini tutacak...' Ama tıpkı Titanik filmleri gibi bu dizinin sonu da, başından belli ne yazık ki... Behzat Ç. emniyet imamlarına karşı nöbetini yeterince tutabilmiş olsaydı, 15 Temmuz gecesi yaşanır mıydı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA