Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu vahşeti gören yok mu?

Her cumartesi olduğu gibi, Yakından Kumanda'nın tuşlarına bu köşenin gerçek sahipleri, yani siz okurlarımız dokunuyor.
İlk söz, Türkiye'nin ilk kadın subayı olarak anılan, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Ülkü Sema Aydın'ın. Doktorumuz, 'Anne' dizisinin ilk bölümündeki sahnenin, minikler ve ebeveynler üzerinde yaratacağı büyük tehlikeye uzman gözüyle dikkat çekiyor:
"Star TV'de yeni başlayan 'Anne' adlı dizideki vahşeti görmediniz mi? 'Melek' adlı çocuk iki defa öldü diye plastik torbanın içinde ağzı bağlanarak çöpe atılıyor. Senarist böyle sapık bir olayı ibreti âlem için (!) yazıp dizi diye ortaya atıyor. Bundan sonra bekleyin! Plastik torbalara konup çöpe atılan çocuk ölülerini de yakında görürüz.
Eyy televizyonları denetlemekle görevli RTÜK; neredesiniz? Ya çocuk dernekleri? Sizler de uyuyor musunuz?"
YAZAR NOTU: Sahne gerçekten de çok rahatsız ediciydi. Ancak senaristler, gerçek hayattaki olaylardan mı esinleniyor, yoksa insanlar dizilerdeki vahşetten mi etkilenip bunları yapıyor, işte orası biraz şüpheli. Yani tam bir 'Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan' durumu.
Okurumuz Halit Ateş de pek çok televizyon izleyicisi gibi dizinin son sahnesini bölen ve aynı sahnenin bir kaç kez tekrarlanmasına yol açan 'son dakika reklamlarından' dertli:
"Yüksel Abi merhaba, son zamanlarda bir çok dizide saçma bir olay yaşanmaya başladı. Dizilerin son sahnesinde iki kişi öpüşürken reklam giriyor, reklam bitince öpüşme sahnesi tekrardan başa sarıyor, tekrar reklama giriyor, bu reklam da bitince tekrar baştan öpüşme sahnesi yayınlanıyor. Bu şekilde amaçladıkları şey nedir anlayamadım. Dizinin sonunu izlemek isteyenler üç defa aynı öpüşme sahnesini izliyor ve burada geçen süre de 30 dakika. RTÜK kurallarında bulunan açıklar sonuna kadar suistimal ediliyor. Buna bir çare bulunmalı."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA