Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Kalben’ söylemek

Şarkıya ilk kez Kanal D'nin dizisi Hayat Şarkısı'nın 11'inci bölümünde rastlamıştım. Şimdilerde bir sigorta şirketinin reklam müziği olarak kullanılıyor. Sözler çok tanıdık. Önce Mahsun Kırmızıgül'ün, sonra İbrahim Tatlıses'in yüreklere kazıdığı 'Haydi Söyle'nin sözleri. Ama şarkıyı seslendiren Kalben adlı sanatçı kızımız, öyle bir yorum getirmiş ki, şarkıyı adeta yeniden bestelemiş.
Aslında şarkıların her zaman orijinallerini tercih ederim. Sırf 'düzenleme' olsun diye eğilip bükülmelerine gönlüm pek razı olmaz. Ama bu seferki gerçek bir 'sanat açılımı' idi. Kalben, adını hak edercesine şarkıyı gerçekten de 'kalben' söylemiş. Fonda sadece akustik gitar var. Bu sadelik, Kalben'in muhteşem ama yerli yerinde gırtlak nağmeleriyle dengelenip tatlandırılmış. Meğer 'Haydi Söyle', Kalben'in yeni çıkan albümündenmiş. Kendisinden ve sevenlerinden defalarca özür diliyorum, benim ondan yeni haberim olduğu için. Yoksa biliyorsunuz, çoktan isminin yanına uğurlu tikimi atıvermiştim.
Düşündüm de galibe ben 'üşengeç sesleri' seviyorum. (Yeni şarkılar fazla telaşlı, koşturmacalı olduğu için midir ne?) Bülent Ortaçgil, Mazhar Alanson, Teoman, Halil Sezai, Kaan Tangöze, Mehmet Erdem, Mabel Matiz... Hepsi de sanki uykudan uyandırılıp zorla mikrofon başına getirilmiş gibi söylüyorlar. Bense onların hepsine tek tek bayılıyorum.
Kalben'in sesinde de aynı 'tatlı üşengeçliği' yakaladım. Hepimizi kolundan tutup sürükleyen şu hayat gailesinde 'kalben' söyleyen ve 'acelesi olmayan' şarkıcılar bana iyi geliyor doğrusu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA