Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Güldür Güldür kan mı kaybediyor?

Yıllardır yorumları, eleştirileri ve ihbarlarıyla köşemize büyük katkı sağlayan okurlarımızdan Doruk Şahin, bu kez de Show TV'deki 'Güldür Güldür' adlı komedi programını mercek altına almış:
"Değerli Yüksel Ağabey, Ali Sunal ve ekibi yeni sezona başladılar. İzleyici olarak fazla gülmedim. Yaz ekranında çocuklar versiyonunu izlerken daha çok gülmüştüm. Büyükler versiyonu konu bulmakta zorlanmış gibiydi. BKM güzel işler yapıyor. Ancak çok izlenen skeçleri çok fazla tekrar ediyorlar. Örneğin, Eşofmanlı Şevket Hoca skecini pür dikkat izledim. Tamam, ilk başlarda gözlerimden yaş geliyordu. Ama sürekli Ayten üzerinden ilerlemesi ve soru soranların sorularının saçmalığı artık güldürmüyor. Kamera, seyircilere döndüğünde onlar da çok az gülüyorlardı. Çok fazla bağırmak, abartılı, tuhaf hareketlere girmek komedi mi bilemedim. 'Güldür Güldür' ekibi bu sezona iyi başlayamadı gibi sanki. Tutmuş skeçleri, dizi gibi her hafta başka senaryo ile işlemeleri sonlarını getirebilir.
Ben bu sezon 3 Adam'ı daha başarılı buldum. Çok geniş kitleler ve büyük salonlarda gösteri yapıyorsanız, seyirciyi yakalayacak sıfır kilometre skeçler ile tiyatro sahnesine çıkmalısınız. Seyirci aynı skeçleri gördüğünde bir süre sonra bu tekrarlardan sıkılacaktır. Tiyatro; bağırmak, çok tuhaf hareketler yaparak veya kelime oyunları yaparak güldürme sanatı değildir. Tiyatro, güldürürken düşündüren bir sanattır. 'Güldür Güldür' ekibi neden güldürürken düşündüren skeçler yapmıyor? Tiyatrolara gidemeyen veya oyunlardan haberi olmayanlar var. Ekran başında güldürürken düşündüren oyunlar koyabilirler. Çok daha iyi işler çıkarabilecek bir ekibin aynı skeçler ve benzer mizah örnekleri üzerinden gitmesi düşündürücü gerçekten. Kemal Sunal'ın bir sözüyle bugün bile izleyenleri güldürmesi, Ali Sunal'ın ise kocaman ekibinin aynı skeçler üzerinden gitmesi düşündürücü kanaatindeyim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA