Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Uyu yavrum ninni, uyutayım seni...

Geçen hafta Kanal D'nin dizisi 'Vatanım Sensin'in senaryosundaki mantık dışı olayların 'tarihi çarpıtacak' bir hal aldığına değinmiştim. Bu yazıya okurlarımızdan büyük destek geldi. Köşemizin yakın takipçilerinden okurumuz Ramazan Budaklar da konuyu izleyici gözüyle değerlendirmiş:
"Halit Ergenç'in misyonu da bu oldu herhalde, tarihi çarpıtan dizilerde oynamak... 'Vatanım Sensin', göze hoş gelen bir dizi.
Yunanlar, Türk ordusunun başına bir Yunan subayını geçirmek varken, neden Yunan ordusunun başına bir Türk'ü, hain bile olsa yüksek bir derece ve sorumlulukla yerleştirsinler? En azılı bir vatan haini bile olsa ailesine yapılan bu zulümlere tepkisiz kalamaz...
Yunan ordusu değil miydi Sakarya'ya kadar gelen? Yakıp yıkan, kızlarımıza, analarımıza, bacılarımıza tecavüz eden Yunan ordusu değil miydi? İzmir'den denize dökülürken her yeri yakıp yıkan Yunan değil miydi? Biz mi yanlış okuduk? 500 yıllık dostluk anısına nişan verilen İngiltere gibi Yunan da bizim kadim dostumuz muydu? Yüksel Bey, siz de iyi bilirsiniz, yakınen tanıyorsunuz (genel medya nezdinde) arkadaşları. 'Vatanım Sensin' ödül alsaydı; bir Okan, bir Beyaz onları nasıl ağırlardı, nasıl ballandıra ballandıra anlatırdı...
Yakındır zaten Okan'ın ya da Beyaz'ın şovlarına gelmeleri...
Merak ediyorum; Türk tarihinin, milletimizin yüksek kültür ve ahlaki değerlerinin öne çıkarılmasından, yüceltilmesinden rahatsız olanların damarlarında bir damla Türk kanı kalmamış mı? Hani muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttu? Bunlar değil miydi meydanlarda nutuk atıp antlar içen? Özellikle sizin medya dünyasındaki bu duruşa, karşı duruşunuza hayranım. Taviz vermiyorsunuz.
Alttan almıyorsunuz, 'Bu bizim Okan, bu bizim Beyaz, biz de medyanın içindeyiz' demiyorsunuz. Tebrikler ve teşekkürler.
(Yeminle, yalakalık olsun diye demiyorum) Bu ninni, Melike Demirağ'dan tüm uyuyanlara gelsin: "Uyu yavrum ninni, uyutayim seni. Dizilerle, filmlerle avutayım seni..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA