Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Adaletin içinde adaleti arayanlar

Dün bu köşede kaleme aldığım 'Mahkemedeki iyi hal' başlıklı yazı, okurlarımızdan büyük ilgi gördü. Yazıda, tiyatro sanatçısı Erdal Tosun'un ölümüne neden olan kazada, karşı yönden gelip havada uçarak Tosun'un aracının üzerine düşen otomobili kullanan kişinin 'mahkemedeki iyi hal' nedeniyle salıverilmesini eleştirmiştim.
Konuyla ilgili köşemize ulaşan mesajlar arasında beni en çok etkileyen, avukat A. D.'nin mektubuydu.
Birlikte okuyup birlikte titreyelim:
"Sevgili Yüksel Bey, keyifle okuduğum yazılarınızda hukukla, adaletle alakalı konuları görünce dayanamayıp konu sıcakken araya girmek istiyorum. Ben avukatım ve bugünkü konumuz, mahkemedeki iyi haller! Bizzat yaşadığım küçük bir örnekle durumu özetlemek isterim. Haciz işlemi için gittiğim bir iş yerinde; iş yeri sahibi, beş polisin arasından kurtularak beni darp etmeye çalışıp hakaret ve tehditlerde bulundu.
İstanbul'da açtığım davanın hiçbir duruşmasına katılmayıp sürekli kaçtı.
Edirne'de yakalanıp nöbetçi mahkemede ifadesi alındı.
İstanbul'daki hiçbir duruşmaya katılmayan ve ne iyi halini, ne kılık kıyafetini, ne duruşunu görmeyen sayın hakimimiz ne karar verdi sizce?
'Mahkemedeki iyi halden dolayı cezanın paraya çevrilmesine...' Adaletin içinde olup adaleti bulamamak ne acı!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA