Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çocuğa bu yapılır mı?

Dizilerdeki çocuk istismarı ve toplumun çocuklara karşı gösterdiği zaaf ve acıma hissinin reytinge tahvil edilmesi, bu köşenin okurlarının en büyük şikayet nedenlerinden biri. Köşemize sürekli katkı veren okurlarımızdan Şerife Nalan Yılmaz da Star TV'de yayınlanan 'Anne' dizisinin küçük oyuncusunun, rol aldığı o sahnelerden etkilenip etkilenmediğini sorgulamış:
"Yüksel Bey merhabalar, 18.04.2017 günü yayınlanan 'Anne' adlı dizideki bir sahnenin bana düşündürdüklerini yazmak istedim. Ağır dramatik konusu ve çocuğa uygulanan şiddet sahnelerinin olması nedeniyle yayınlandığı ilk günden itibaren sürekli eleştirilen, hatta yayından kaldırılması istenen bir dizi. Yine de dizinin bu şekilde yaşanan hayatlar olduğu ve bu kişilere yardımcı olma adına yol gösterici olduğunu düşündüğüm ana fikirleri vardı. Ama ilgili bölümde 'Şule'nin doğum yaptığı sahnede kızı 'Melek' de her an yanındaydı.
Tamam, bu bir dizi ve olaylar gerçek değil ama henüz 8 yaşındaki bir çocuğun bu sahnede rol alması bana çok gereksiz ve saçma geldi. Çünkü rol de olsa birebir doğum anı yaşatıldı.
Sizce yaşı bu kadar küçük bir çocuğun böyle bir sahnede oynaması ve büyümüş de küçülmüş tavırlar sergilemesi uygun mu? İyi çalışmalar."
YAZAR NOTU: Dizinin çekimleri sırasında küçük oyuncuya bir uzman pedagogun eşlik ettiğini biliyorum. Ancak bu önlemin bile yeterli olamayacağına kanaat getirip okurumuzla aynı kaygıyı taşıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA