Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TRT’den Kur’an okuma yarışması

Televizyonlar farklı programlarla Ramazan ayını karşılamaya hazırlanırken, en büyük atak TRT'den geldi. TRT1'in Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirerek ekranlara getireceği 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması', Ramazan ayı boyunca tüm İslam âlemi ile buluşacak. 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın ilk bölümü, 26 Mayıs Cuma günü 23.30'da TRT 1 ekranlarından yayınlanacak.
Ramazan ayı boyunca her gün izleyicisine Kur'an ziyafeti yaşatacak olan programın her bölümünde beş yarışmacı gün birinciliği için yarışacak. Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen günün birincileri, hafta finalinde yarışacaklar. Hafta finallerinin birincileri ve jüri üyelerinin korumaya aldığı yarışmacılar, Kadir Gecesi yayınlanacak olan büyük finalde yarışacaklar.
Yarışmacılar, hafta finallerine ve büyük finale Selatin Cami (Osmanlı sultanlarının ve eşlerinin yaptırdığı camiler) imamları rehberliğinde hazırlanacak.
Programın sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise 80'ler dizisinin sevilen oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor. Jüri koltuğunda Dr.
Mehmet Ali Sarı (İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi), Halil Necipoğlu (Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi) ve Osman Egin (DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü) otururken, hafta finallerinde program baş danışmanı Hafız Osman Şahin (DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı) de konuk jüri olarak bulunuyor.


ÖDÜL 50 TAM ALTIN
Ramazan ayı boyunca seyircisine tilavet ziyafeti yaşatacak olan 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması', aynı zamanda yarışmacılarına bol miktarda ödül de dağıtacak.
Tüm katılımcılara bir tam altın, gün birincilerine üç tam altın, hafta birincilerine beş tam altın hediye edilecek olan yarışmanın final gününde ise yarışmanın üçüncüsüne 10 tam altın, ikincisine 20 tam altın ve birincisine ise 50 tam altın ödül verilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA