Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dizilerin içinde nasıl kayboluyoruz?

Birazdan okuyacaklarınız, bir 'okur mektubu' olarak ilginizi fazla çekmeyebilir. Hele 'Bodrum Masalı' izleyicisi değilseniz, size 'Fransızca' gibi gelebilir. 'Peki öyleyse bize bu mektubu neden okutuyorsun?' diyeceksiniz. Efendim, mektubun içeriğinden ziyade 'duygusu' önemli de ondan. Bu mektup size acayip bir 'izleyici profili' çizecek. Gerçek dizi tutkunlarının yapımları nasıl bir ruh hali içinde izlediğine, hikayenin içine nasıl dalıp kaybolduğuna, onu kendiyle nasıl özdeşleştirdiğine, karakterleri nasıl da gerçek insanlarmış gibi hayatlarının içine kattıklarına tanık olacaksınız.
Değerli okurum Esma Kardeşler'in mektubunu, dizi izleyicilerinin profillerini anlayıp analiz edebilmek adına sektörün ileri gelenlerine bir 'laboratuvar çalışması' olarak armağan ediyorum:
"Merhaba Yüksel Bey, 'Bodrum Masalı' dizisi için bir şeyler yazmak istedim. Belki sizin vesileniz ile sesimi duyururum diye düşündüm. Biliyorsunuz, 'Bodrum Masalı' dizisi geçtiğimiz ay sezon finali yaptı. Hem de bizi 'Faryalı' ölecek mi, ölmeyecek mi?' sorusu ile baş başa bırakarak... 'Başrol ölür mü, ölürse dizi biter, hem 'Faryalı' da bu dizinin olmazsa olmaz bir karakteri zaten' diye düşünürken, Şevval Sam'ın diziden ayrıldığını duydum. Şevval Hanım ekibin yeni bir konsept ile ekrana döneceğini ve bu yüzden ayrıldığını söylemiş. Bu yeni konseptte 'Faryalı'nın da olacağını umut ederek bu yeni konsept haberinin beni umutlandırdığını söylemek istiyorum.
Ben daha ilk bölümlerde 'Uzay' ve 'Aslı' karakterlerinin bir aşk yaşayacağını düşünmüştüm. Daha doğrusu öyle olmasını umut ettim ama hikaye benim umut ettiğim şekilde ilerlemedi tabii. Kötü çocuk 'Uzay'ın 'Aslı' ile birlikte değişmesini ve bu ikilinin gitgide birbirlerinin çekim alanına girmelerini bekledim, bekledim, bekledim ama olmadı. Bu bekleyiş benim umutlarımı her geçen gün bitirdi ve diziyi izlemeyi bıraktım. Daha sonra 'Uzay' ve 'Aslı'nın yakınlaştığını gördüm ve 'Tamam, herhalde bu sefer 'Uzay' ve 'Aslı' yoluna gidecekler' dedim. Bu durum beni oldukça heyecanlandırmıştı ama bu da kısa sürdü ve 'Uzay'- 'Aslı' aşkı direkten döndü. Ben diziye tekrar ara verdim ve sezon finalinden sonra Şevval Sam'ın açıklamaları bende yeni bir umut kapısı açtı. Umuyorum ki bu yeni sezonda Ezgi Şenler ve Serhan Onat ikilisini partner olarak izleyebiliriz. Çünkü muhteşem bir enerjileri var.
'Bodrum Masalı' nasıl bir gidişat izleyecek bilmiyorum ama artık 'Aslı'-'Ateş' çiftinin çok yüzeysel işlendiğini düşünüyorum. Çevremde de 'Aslı'-'Ateş' çiftini seven ama son zamanlarda 'Aslı' ve 'Uzay' ikilisine kayan arkadaşlarım var. Ne dersiniz; 'Aslı' ve 'Uzay'ın yeni sezonda oluru var mı?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA