Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yerliye Hasret’ligimiz

Bu ligin gerçekten de bizim ligimiz olduğuna emin misiniz? Turkcell Süper Lig'de yabancı oyuncu kısıtlamasının kalkmasıyla birlikte Türkiye, lejyonerler için bir cennet haline geldi.
Ligimiz geçen hafta start aldı. Üşenmedim, kadroları tek tek inceledim. Sahaya sürülen ilk 11'lerde yerli futbolcu sayısı üçü, dördü geçmiyor. Rekor, ilk maçını Fenerbahçe'ye karşı oynayan Göztepe'deydi. İzmir'in sarı-kırmızılı temsilcisi, sahaya tam 10 yabancı futbolcu ile çıktı. Galatasaray, Alanyaspor, Medipol Başakşehir ve Bursaspor'un ilk 11'inde ise dokuzar yabancı futbolcu vardı. İlk hafta bayrak seremonisine çıkan 176 futbolcudan 136'sı yabancıydı.
Sıkılmadıysanız, birkaç hayret uyandırıcı sayı daha vereyim: Beşiktaş'ın kadrosunda tam 17 yabancı futbolcu yer alıyor. Genel kadroların yüzde 83'ü yabancılardan oluşuyor. Her taktımda ortalama 13 yabancı futbolcu top koşturuyor.
Ekonomik açıdan bakıldığında ise milyon dolarlar fütursuzca sınır ötesine saçılıyor. Peki bu hovardalığın ülke futboluna katkısı ne? Hani Şampiyonlar Ligi'nde, UEFA Kupası'nda finaller, yarı finaller? Nerede Milli Takım başarıları? Türk futbolu son yıllarda menajerleri, simsarları ve son kullanım tarihleri çoktan dolmuş veteran futbolcuları zengin etmek için mesai harcıyor. Türk gençleri ise yedek kulübesinin bile hayalini kuramıyor.
Milli Takım'a futbolcu beğenmek için stat stat gezip not tutan Lucescu'yu ise acıyarak izliyorum. Yahu zaten her takım komple yabancılardan kurulmuş; kimi, neyi izliyorsun ki! En iyisi eve git, aç Alman Bundesliga maçlarını, oradaki gurbetçi Türk futbolcuları izle. Nasıl olsa Milli Takım onlardan oluşacak.
Kaderin cilvesine bakın ki, tamamen yabancı futbolcuların egemenliğine giren bu yılki lige Gençlerbirliği'nin merhum başkanı İlhan Cavcav'ın ismi verildi. O Cavcav ki, transferin miladı olarak bilinir, 'Yabancı futbolcu avcısı' olarak anılırdı.
Bir de maç seremonilerindeki İstiklal Marşı boşa gidiyor gibi geliyor bana. Örneğin; Medipol Başakşehir- Bursaspor maçında 22 futbolcudan sadece dört tanesinin dudakları kıpırdıyordu. Diğerleri mevzuya Fransız'dı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA