Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gelmiş geçmiş en iyi 10 dizi

Geçen hafta IMDb'nin En İyi 10 Dizi listesini yadırgadığımı, bu listenin halkın gerçek beğeni ve tercihleriyle pek örtüşmediğini belirtmiştim. Bunun üzerine, köşemizin okurlarına yaptığım, 'En iyi 10 dizi listenizi gönderin, gerçek listeyi birlikte oluşturalım' çağrım büyük ilgi gördü. Hafta boyunca onlarca e-postayı tek tek değerlendirip analiz ettim ve ortaya gerçek televizyon izleyicisinin tercihlerini ortaya koyan 'samimi' bir liste çıktı.
Beklediğim gibi, dört yıl önce atv'de yayınlanan ve bana göre Türk dizi tarihinin 'miladı' sayılabilecek 'Ezel', ilk sırayı aldı. Listede dikkatimi çeken ise, 'Avrupa Yakası', 'Süper Baba', 'Bizimkiler', 'İkinci Bahar' ve 'Perihan Abla' gibi 'sıcacık' aile ve mahalle komedilerinin izleyici tarafından tercih edilmiş olmasıydı. İşte Yakından Kumanda okurlarının oylarıyla belirlenen Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Dizi listesi:
1- 'Ezel'
2- 'Avrupa Yakası'
3- 'Süper Baba'
4- 'Bizimkiler'
5- 'İkinci Bahar'
6- 'Asmalı Konak'
7- 'Muhteşem Yüzyıl'
8- 'Diriliş: Ertuğrul'
9- 'Perihan Abla'
10- 'Aşk-ı Memnu'
('Deli Yürek', 'Kurtlar Vadisi', 'Leyla ile Mecnun', '7 Numara' ve 'Kaynanalar' da ilk 10 listesini zorlayan diğer yapımlar oldu.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA