Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

'Istanbul Contrast' ile Moskova'yı fethettiler

Dice Kayek markasının yaratıcıları Ayşe ve Ece Ege kardeşler, dünyanın en önemli güncel sanat ve tasarım ödüllerinden 'Jameel Prize' ödüllü 'Istanbul Contrast' koleksiyonu ile Moskova'yı fethe gitti. Ege kardeşlerin ödüllü koleksiyonu, 10 Ekim'den itibaren; dünyanın en önemli tasarım müzesi Victoria&Albert Müzesi himayesinde, Moskova'daki New Manege Müzesi'nde sergilenmeye başlandı. Koleksiyon, 'Jameel Prize 3' sergisi kapsamında; 11 Aralık 2013 ile 21 Nisan 2014 arasında Londra'daki Victoria and Albert Museum'da sergilenmişti. Ardından Tataristan'a giden sergi, şimdi de Moskova'da moda ve sanat tutkunlarıyla buluşuyor.

İSTANBUL'U DA TANITIYORLAR
Ege kardeşler, Istanbul Contrast'ı İstanbul'un zengin dini, mimari ve kültürel çeşitliliğinden ilham alarak yarattı. Victoria&Albert Müzesi'nin daimi koleksiyonuna dahil edilen koleksiyondan 'Ayasofya', 'Kubbe' ve 'Kaftan' isimli tasarımları ile Moskova'da İstanbul'un da tanıtımını yapan kardeşlere kocaman alkış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA