Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Mermerci ailesi ve mücevher dünyası yasta

Türk sosyetesinin önemli isimlerinden Ender Mermerci'nin dünürü, diğer bir deyişle kızı Yosun Mermerci Reza'nın kayınpederi Alexandre Reza önceki gün vefat etti.

CENAZE TÖRENİ ÜNLÜLERİ BİR ARAYA GETİRECEK
Amerika'da yaşayan, ancak ailesiyle hasret gidermek için İstanbul'da olan Yosun Hanım, haberi alır almaz kayınpederinin yaşadığı Paris'e uçmuş. Eşi Olivier Reza da biri babasının adını taşıyan çocuklarını da alıp New York'tan Paris'e gitmiş. Ender Hanım ile diğer kızları Tansa Mermerci Ekşioğlu ve Derin Mermerci Aydın da Paris'te bugün düzenlenecek olan cenaze töreninde olacakmış. Alexandre Reza bizim için Ender Hanım'ın dünürü ve Yosun Hanım'ın kayınpederi olması dışında pek bir şey ifade etmiyor ama mücevher dünyası için büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor. Çünkü Alexandre Reza, 1997 yılında The Mirror tarafından 'Zenginler dünyasının en iyi tasarımcısı' olarak gösterilen, tasarımları dünya jet-set'ini süsleyen ve ayrıca Boucheron, Bulgari, Cartier, Chaumet gibi ünlü markalarının pırlantalarını tedarik eden bir mücevherciydi. Zaten bu yüzden de Paris'teki cenaze töreninde, kraliyet ailelerinin üyelerinden sinema dünyasının yıldızlarına kadar birçok ünlü ismin bir araya gelmesi bekleniyor. Mermerci Ailesi'nin ve mücevher dünyasının başı sağolsun...

1922 doğumlu olan Alexandre Reza, o kadar değerli bir mücevherciydi ki, 2010 yılında 5.42 karatlık bir yüzüğü, açık artırmayla 6.3 milyon dolara satılmıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA