Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

'Sosyal ağ' yılın filmi olabilir mi?

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un 500 milyon üyesi var. Acaba bu üyelerden kaç tanesi Mark Zuckerberg'in kim olduğunu biliyor? Zuckerberg, Harvard'da öğrenciyken, üniversitenin öğrencilerini internet sitesinde buluşturmak için Facebook'u kurmuştu. Site o kadar popüler oldu ki ilk gün 650 kişi üye oldu... Facebook, Zuckerberg'in bile hayal edemeyeceği çapta ve hızda büyümeye başladı. Önce diğer üniversitelere, ardından bütün dünyaya yayıldı. Facebook'un bugünkü değeri 25 milyar dolar!

EN GENÇ MİLYARDER
En az 500 milyon kişi benimle aynı fikirde olmayabilir ama Facebook insanların birbirleri ile iletişim kurabilmesi için yaratılmış bir site olsa bile ben hâlâ insanları birbirlerinden uzaklaştırdığına inanıyorum. Reality şovlar ne kadar gerçekse, Facebook arkadaşlıkları da o kadar gerçek gibi geliyor bana. Amerika'daki film kritiklerinin övgüler yağdırdığı yeni film 'Social Network'ü dün izledim. Facebook'u ister sevin, ister nefret edin, (duymamış olan yoktur herhalde) bu film, Facebook'u değil, 26 yaşında altı yıl gibi kısa bir sürede dünyanın en geç milyarderi olan Mark Zuckerberg'i anlatıyor. Film bu yönü ile ilgimi çekti. Bir de yönetmen 'West Wing'in zeki yaratıcısı Aaron Sorkin olunca izlemek şart oldu. Filmde Zuckerberg; soğuk, sevimsiz, uyumsuz ve hırsı yüzünden arkadaşını bile satan birisi olarak tanıtılıyor. Sonuçta hiç kimse ile 'şahsi' iletişim kuramayan bir genç, ancak internetin koyduğu mesafe ile dünya ile yüzeysel iletişim kuruyor. Facebook'a bir türlü ısınamayışımın sebebi de bu galiba.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA