Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Sizin için ne 'cool'dur?

Sevgili Mert Vidinli, İstanbul'un popüler hayatını sıkı takip eden yazarlarımızdan…
Geçenlerde köşesinde 'İstanbul'da ilişkide cool olma durumu, çiftlerin yeni takıntısı' diye yazmış ve çevresinde gözlemlediği 'cool olma' kurallarını sıralamış.
Mesajlaşırken emoji kullanıyorsan hiç cool değilsin. Öyle çiçek, böcek, kalplerle dolu yazışmalar olmayacak.
Gelen mesaja geç cevap vereceksin. Whatsapp'te hemen online olmayacaksın, mesajı geç görmüş gibi yapacaksın. Unutma, sen çok yoğunsun ve telefonunla hiç ilgilenmiyorsun. Her aradığında ulaşılamayacaksın.
Sevgiliyle süslenip püslenip buluşmak yok. Salaş ve umursamaz olmalısın.
'Bu liste uzar gider...' diye de espirisini yapmış Mert.

SIĞ BİR ARZUYA DÖNÜŞTÜ
Hepimiz bir imaj yaratabilmek için bir çeşit mücadele veriyoruz. Ama bazılarında bu durum daha ciddi bir vaka.
Mesela 'cool' görünmek için sürekli meşgul olmaları gerektiğini düşünenler…
Sabah akşam toplu taşıma araçları ile işlerine gidip gelen ve karın tokluğuna ailelerini geçindirmeye çalışanların hiç yoğunluktan yakındığını duydunuz mu? Onlar yorgundur, turşu gibidir, bitkindir.
'Çok yoğunum, nefes almaya vaktim yok' diyenler ise, genelde mesguliyeti kendine empoze edenlerdir. Kendi hırsları ve dürtüleri yüzünden sürekli meşgul olmaya öyle bağımlılardır ki, yoğun olmadıkları bir anda kendileri ile yüzleşmek onlar için dehşet verici bir durumdur.
Bir de üstüne 'Bana bakın... Çok yoğunum, başarılıyım, fitim, alımlıyım, rahatım, sorunlarımı idare edebiliyorum, tüm bunların üstesinden gelmek için de öyle sıra dışı bir efor sarf etmiyorum' diyen 'cool' bir görüntü sergilemeye çalışıyorlardır.
'Cool' olmak maalesef gerçek anlamını yitirdi; zengin ve havalı insanların oturttukları 'trend'in bir parçası olabilmeye yönelik sığ bir arzuya dönüştü. Bir statü sembolü oldu. Ve o statüde yer alabilmek için sınırsız çaba gösterenlerin dünyası oldu…

MESELE KENDİN OLMAK
Özelikle İstanbul'un popüler semtlerinde şöyle bir dolaştınız mı, gördüğünüz insan tiplerinin genelinde açıkça hissedilen bir 'aynılık' var. Stilleri 10 numara... Havaları 10 numara… Ama 'cool' olma konusunda aynı puanı veremeyeceğim. Çünkü 'cool' görünebilmek için (yukarıdaki listede olduğu gibi) fazla çaba gösteriyorlar.
Gerçek anlamda 'cool' olanları, açıklaması biraz zor olsa da, görür görmez bilirsiniz... Her şeyden önce serinkanlıdırlar. Tavrı, kendini ifade ediş şekli, aurası farklıdır ve diğerlerini mıknatıs gibi çekerler. Ama bunun için bir çabaları yoktur. Başkaları tarafından nasıl göründüklerini umursamazlar, hatta farketmezler bile…
Farklı düşünüp farklı davrandıkları halde 'cool' görünmeye kafayı takmazlar.
Aslında en azından görüntüde böyle bir bütünlük için uğraşmakta kötü bir şey var demek istemiyorum. Ancak başkaları tarafından nasıl göründüğünüze bu kadar önem vermek, bir insanda duyarlılığın, derinliğin ve olgunluğun yeteri kadar gelişmemiş olduğunun da bir göstergesi olabilir.
'Cool olmak' illa nasıl giyindiğin, ne müzik dinlediğin, ne yediğin, ne çeşit yoga yaptığın, ne kadar 'fit' göründüğün, ne kadar yoğun olduğun demek değil… Bir başka deyişle gerçekten 'cool olmak' için her zaman 'cool görünmeniz' gerekmiyor.
Nasıl olman gerektiğini sürekli dikte eden bir dünyada bir şekilde kendin olabilmeyi başarmak, bence en cool'u…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA