Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Aşk...

"En büyük hayalim; aşık olduğum kurbağa ile basit bir hayat yaşamak..." 'The Muppet Show'un kuklararından 'Miss Piggy'nin meşhur sözüdür bu. Tabii gerçek hayatta aşkı yaşamak, bu kadar basit değil. 'Aşk yorar ve süründürür' diyerek aşk kavramını o kadar yüceltiyoruz ve abartıyoruz ki, aşkın acı çektirmesini bile romantikleştiriyoruz.
Hele ilk aşık olduğumuzda... Yemeden içmeden kesilmeyen var mı? Ya işine doğru dürüst dikkatini verebilen? Sevdiği diğer şeylere gönül rahatlığı ile vakit ayırabilen? Her beş saniyede bir mesajlarını kontrol etmeyen? Veya aşık olduğu kişinin sosyal medya hesaplarını obsesif bir şekilde takip etmeyen var mı? İnsanlar, aşık oldukları kişinin diğer yarıları olduğuna inanıyor; sizi tamamlayan yarınız... Halbuki aşk tam tersini yapmıyor mu? Önce bütünsünüz, sonra ikiye bölünüyorsunuz. Aşk adına kendinizden vazgeçiyorsunuz, ihtiyaç duyulmaya ihtiyacınız oluyor.
İspanyollar aslında aşkın obsesifliğini kendi dillerinde dürüstçe ifade ediyor. 'Seni seviyorum' anlamında kullanılan 'Te quiero', aslında 'Seni istiyorum' demek. Aşk; aslında ele geçirilmediği, arzu edildiği sürece kalıcı... İhtiyaç duyulmaya ihtiyaç duymak... Onun için yoruyor, süründürüyor, acı çektiriyor.
Buna rağmen çok subjektif bir duygu aşk. Şahsen kaç defa aşık olduğumu bilemiyorum; belki 10, belki üç... Delicesine aşık olduğumu sandığım zamanlar vardı. Şimdi çoğunun izi bile kalmadı. Tutkulu bir aşka kesinlikle karşı değilim. Hatta bu duygunun hayatta bir kez olsun yaşanılması gerektiğine inanıyorum. Kendi adıma bu duygu olmadan yaşayamayacağımı biliyorum. Ama bu hissi tecrübe etme şeklim değişti. Artık benim için aşk; hissedildiğimi hissetmek...
Bu, sanki delice yaşanan aşkın boyut kazanmış hali. Yaşadıklarınızı sindirdikten sonra gelişen bir his. Aşırı iniş ve çıkışlardan uzaksınızdır, kendinizi doyumsuz hissetmezsiniz. Hayata değer veriyorsunuzdur, hayatınızda size iyi gelen başka şeylere de vakit ayırıyorsunuzdur. İçinizde huzur hissi yaygındır. Yorucu ve acı çektiğiniz bir aşk hayatınız varsa, karşınızdakini değiştirmek için mücadele edeceğinize, aynı mücadeleyi kendi takıntılarınızı, güvensizliklerinizi ve kontrol ihtiyacınızı törpülemek için verebilirsiniz. Belki hayatta kendinizi gerçekten iyi hissedeceğiniz, sizi yormayan bir aşkı yaratma şansınız olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA