Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Öğüt Veren Filmler ve Diziler

Film ve dizi tercihlerimiz sırasında, bizi etkileyen birçok seçenek mevcut. İnternetten aldığı puanlar, bütçesi, oyuncuları veya yönetmen, o filmi izlememizde önemli rol oynayan seçeneklerden bazılarıdır. Kimi zaman da filmlerin bahsettiği konular ve bizlere verdiği mesajlar da etkili olur. Ancak filmler ve diziler, bizlere hiç farkında olmadığımız mesajlar da verebilir. Biz de gizli anlam taşıyan film ve dizileri sizler için inceledik. Özellikle büyüklerimizin, bize her gün tekrar tekrar söylediği ama uygulamadığımız sözleri eğitici bir şekilde işleyen yapımları ele aldık. Bu yazıyla beraber, filmleri artık daha farklı değerlendirecek; büyüklerimizin bize verdiği öğütlerin, aslında hayatımızın her yerinde yeraldığını fark edeceksiniz.

'127 saat'
Dışarıdayken, sürekli ailelerimizin bizi merak edip aramasına bazen elimizde olmadan sinirleniriz. Kimi zaman da bu aşırı ilgiden bunalıp gizli bir şekilde istediğimiz yere gideriz. Ancak bu filmde de görüyoruz ki, eğer gittiğimiz yeri haber verirsek, başımıza gelecek her türlü olaya karşı hazırlıklı oluruz. En azından merak etmesinler diye söyleyin siz, ne olacağı belli olmaz!

'Yüzüklerin Efendisi'
Küçüklükten beri, belki de en sık tekrarlanan öğütlerden birini ele alıyor 'Yüzüklerin Efendisi.' Konusu ve karakterleriyle genel olarak gençlere hitap eden film, aslında aile büyüklerimize de göz kırpmayı ihmal etmemiş. 'Yerde bulduğun pis şeyleri alma' öğüdünü işleyen film, büyüklerin öğütlerinin dinlenmesinin ne kadar önemli olduğunu bizlere tekrar tekrar hatırlatıyor. 'Smeagol' ve arkadaşı 'Deagol' ilk fırsatta yerde buldukları pis şeyi alarak bütün diyarı savaşa sürüklüyorlar.

'Titanik'
'Fazla ihtişam ve gösteriş iyi değil, alçakgönüllü ol.' Bu cümle size tanıdık geldi, öyle değil mi? Ailelerimizin bize sürekli bahsettiği alçak gönüllülük teması, burada da karşımıza çıkıyor. Gösterişten nazara giden o yolda dengeyi tutturamayan 'Titanik'; o kadar övülüyor, o kadar yükseklere çıkartılıyor ki, sonrasında bir 'maşallah' diyen çıkmadığı için suyun dibini boyluyor. Annelerin evin her yerine koyduğu o nazar boncuklarından bir tane olsaydı 'Titanik' gemisinin üstünde, batmazdı ve yolculuğunu sağ salim tamamlardı.

'Lost'
Komşu kelimesi bizi aslında hep korkutan bir kelime olmuştur. Ansızın gelen misafirler ve komşu çocuğunun sürekli dinlediğimiz başarıları bizleri soğutmuştur o kelimeden. Bu yüzden de ailelerimizin apartmanlarda düzenlediği gün ziyafetlerine hep korkuyla yaklaştık. 'Ev alma komşu al' mesajını bizler için işleyen 'Lost,' aslında komşularımızla iyi geçinirsek, her yerin bizler için ne kadar da güllük gülistanlık olacağını anlatır. Adada günler yapıldığını, beraber pasta ve börek yenerek, nasıl mutlu mutlu yaşanılacağını bir düşünün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA