Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

1 film bir dizi

'Deathnote'
Zeki kurgusu sayesinde yalnız anime dünyasında değil, dizi dünyasında da önemli bir yere sahip 'Deathnote'. Temelinde dedektiflik hikayesi barındıran dizi, bundan daha fazlası olduğunu daha ilk bölümlerden bize gösteriyor. Türü fantastik ögeleri de içinde barındırmasına rağmen temeli sağlam bir kurguya sahip. 'Light Yagami' adlı lise öğrencisinin özel bir defter bulmasıyla başlıyor dizi. Defterin arkasında buraya hangi isim yazılırsa onun öleceği yazılıdır. Başlarda bunu ciddiye almasa da defterin gücünü gün geçtikçe keşfeden 'Yagami' seri katile dönüşür ve suçluları öldürerek dünyayı suçtan tamamen temizleyeceğine inanır. Ancak dünyanın en iyi dedektifi olarak anılan 'L' de harekete geçmiştir. İki büyük zekanın çarpışmasıya ne zaman ne olacağını tahmin edemediğiniz senaryo da beraberinde geliyor. Eğer şu sıralar etkileyici bir dizi izlemek istiyorsanız, 'Deathnote' tam size göre.

'Following
Christopher Nolan'ın ilk uzun metraj filmi olarak geçen 'Following', adeta diğer filmlerinin habercisi konumunda. Kurgusu ve hikayesiyle daha o zamandan neler yapabileceğini bize hissettiren Nolan, eş dosttan oluşan oyuncu kadrosuyla beraber harika bir iş çıkarmış. Filmde genç bir yazar, hikayesine ilham olsun diye yabancı insanları takip eder. Onların ne yaptığını gözlemleyen yazar, kendine katı kurallar koysa da bunlara uymakta güçlük çeker. Daha sonra bir hırsızı takip etmeye başlamasıyla beraber hayatı tamamen değişecektir. 1998 yapımı 'Following' bir yönetmenin doğuşuna tanıklık etmek için izleyebileceğiniz en güzel filmlerden.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA