Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Bir saat içinde muhteşem bir sofra

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, şık davetleriniz için özenli bir mönü hazırladım: Fırın poşetinde yapılan soslu bir hindi, Türk pirinci ile hazırlayacağınız mantarlı bir pirinç risotto ve hazır baklava yufkasından fındıklı bir baklava. Üstelik hepsinin hazırlanması yarım ya da bir saatinizi alacak.

HİNDİ ETİNİ BİR DE BÖYLE DENEYİN
Hindi eti, yılbaşı harici zamanlarda çok tercih etmediğimiz, hepimizin çok sevmediği türden kuru bir et türü, ancak kalabalık davetler için oldukça ekonomik. Size tarifini verdiğim usulle pişireceğiniz soslu hindi, son derece yumuşak ve ıslak kıvamda olacağından hindiye yeni bir bakış açısı kazandırabilirsiniz. Hindi sevmeyenler için aynı usul ve sos, elbette tavuk içinde kullanılabilir.

PİRİNÇ İLE RİSOTTO
Risotto demişken; risottonun olmazsa olmaz detaylarından birisi nişastası sebebiyle Arborio pirincidir. Arborio pirinci, ülkemizde yüksek fiyatlı olduğundan ben bizim pilavlık pirinç ile denedim. Sonuç gerçekten inanılmaz oldu. Parmesan peynirini bile, tarifime eklemedim, biz Türklerin mutfaklarında kullanmaya alışık oldukları eski kaşar peyniri ile benzer tadı yakalamaya çalıştım.
Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

SOSLU HİNDİ

4 adet hindi göğsü
1 çay bardağı pekmez
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 portakalın suyu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Bir kasenin içinde portakal suyu, pekmez, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Bir fırın torbasının içine hindi göğüslerini de atıp hepsini harmanlıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Servis ederken göğüsleri dilimleyip sosu bir tavada çektirip üzerine döküyoruz.

PÜF NOKTASI
İsterseniz fırın torbasının içine patates, arpacık soğan, havuç da ilave edebilirsiniz. Fazla kalan sosu, pirinç risottosunda kullanıyoruz.

FINDIKLI RULO BAKLAVA

10 adet baklava yufkası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kase fındık içi

Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3 damla limon suyu

Yapılışı: Baklava yufkalarını tereyağı ve sıvı yağ ile yağlayıp fındık içini serpiyoruz. Rulo şeklinde sarıp dört parmak genişliğinde kesiyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbeti önceden ısıtıp sıcak baklavanın üzerine döküyoruz. Baklavaları tabaklara dik bir şekilde dizip servis ediyoruz.

MANTARLI PİRİNÇ RİSOTTO

Yarım paket baldo pirinç
Yarım paket kültür mantarı
Yarım kuru soğan
2 diş sarımsak
2 dal taze biberiye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı eski kaşar rendesi
Hindi ya da tavuk suyu

Yapılışı: Geniş bir tavada tereyağını eritiyoruz. Sarımsak ve soğanı ince kıyıp tereyağında kavuruyoruz. Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak beş dakika kavuruyoruz. İnce doğranmış mantarları ekleyip karıştırıyoruz. Hindi suyundan kepçe ile yavaş yavaş ilave edip pirince çektiriyoruz. Pirinç yumuşayınca ocaktan alıyoruz. Servis tabağına alıp rendelenmiş eski kaşar peyniri serpiştirip servis yapıyoruz. Kızarmış biberiye ile süslüyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA