Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

İftarda mantı var

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nın iftar sofrasında bugün, 7'den 70'e kimsenin hayır diyemeyeceği yegane yemek mantı var. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Hayırlı Ramazanlar...

EV YAPIMI MANTI

1 adet yumurta
Tuz
Su

İçi için:
250 gr. kıyma
1 adet küçük soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt (Bu yoğurdu çırparken biraz zeytinyağı ilave ediyoruz, krema gibi bir kıvamı oluyor. Bir de mantının kaynar suyundan ilave ederek yoğurt ve mantının ısılarını birbirlerine alıştırıyoruz. Zira yerken sıcak ve soğuk çok uçlarda olursa lezzet bütünlüğü bozuluyor ve dişler kamaşabiliyor)
En üzeri için:
100 gr. kaymak
Pul biber

Yapılışı: İçi için; soğanı rendeliyoruz, baharatları da ilave ederek kıyma ile hepsini karıştırıyoruz. Hamur için; tüm malzemeyi yoğuruyor, sert bir hamur elde ediyoruz. 15 dakika dinlendirip küçük bezeler halinde açıyoruz. Açtığımız yufkaları kare kare kesiyoruz, malzemeyi ortasına koyup üçgen şekilde kapatıyoruz. İster fırınlıyoruz, istersek de tuzlu kaynar suda haşlıyoruz. Şimdi aranızdan şöyle sesler duyar gibiyim: 'Neden kaynar suya et bulyon atmadın ya da neden et suyunda mantıları haşlamadın?' Çünkü o kaymakımsı enfes süt tadının önüne hiçbir şey geçmemeli bence. Servis tabağına aldığımız mantılarımızın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu döküyoruz, sonra da erittiğimiz, hatta hafif kızdırdığımız, ardından altını kapatıp pul biberi içine atıp şöyle bir karıştırdığımız sosumuzu döküp pazar soframızın tam ortasına getiriyoruz.

Püf noktası
Her seferinde tekrar tekrar uğraşmamak ve yaptığınız mantıları buzlukta saklamak istiyorsanız, onları fırınladıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup saklayabilirsiniz.

Püf noktası
Mantı sosu olarak sıvı yağ, tereyağı ya da kaymak kızdırmak isterseniz, bence fazla kızdırmayın ve altını kapatmadan hiçbir baharat ilave etmeyin. Baharatlar yanık bir kokunun çıkmasına sebep oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA