Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Bayat ekmekleri değerlendirin

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, bayatlamış ekmeklerden sahur için alternatiflere yer veriyorum. Malum iftarda sofralarımızda bolca pide ve ekmek oluyor. Nimeti değerlendirmek için iki güzel önerim var. Şimdiden afiyet olsun...

SUKARİ (BİR TÜR RUS GEVREĞİ)
Çayın yanında enfes giden bu gevrekleri hazırlamak çok basit. Farklı şekillerde hazırlamak elbette mümkün.

5-6 dilim bayat ekmek
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı süt

Yapılışı: Süt ve toz şekeri karıştırın. Ekmekleri bu karışıma arkalı önlü batırın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepside iyice kızarana kadar fırınlayın.

BAYAT EKMEK PİZZASI

Bayatlamış yarım ekmek
1 su bardağı süt

Üst malzeme için:
1/2 su bardağı sarımsaklı domates sos ya da domates püresi
1 kase rendelenmiş mozarella
1 kase konserve mısır
10 dilim sucuk
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil köy biberi

Yapılışı: Bayat ekmekleri, süt ile ıslatıp yoğurun ve hamur elde edin. Fırın tepsisini yağlayın, hamuru eliniz ile yerleştirin. Üzerine sos sürün. Rendelenmiş mozarella peyniri ve minik minik doğradığınız malzemeler ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.

NOT
Mozarella peynirini veya kaşar peynirini asla malzemelerin üzerine koymayın. Peynirin hemen sosun üzerinde erimesi, gerçek pizza görüntüsü ve lezzetinin bir numaralı kuralı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA