Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Gökkuşağı gibi bir pazar

Herkese merhabalar. Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda rengarek boyalarla oynadık. Boyaları elimize yüzüme bulaştırdığımız zamanlar olsa bile çok eğlendiğimizi söyleyebilirim.
Madem çocuklar yaz tatilindeler, o halde İdilika'nın mutlu pazar sofrası da onların mutlu olacağı bir aktivite olsun istedim.

GÖKKUŞAĞI KEK NASIL YAPILIR?
Çeşitli renklerle karıştırdığımız kek harçlarını ayrı ayrı sıkma torbalarına doldurup bir fırın tepsisine renkleri sırasıyla sıkarsak ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirirsek kocaman bir gökkuşağı keki elde etmiş oluruz. İstersek kare kare dilimlerek, istersek de üzerine pasta kreması serip rulo haline getirerek servis edebiliriz. Çünkü çok incecik bir kek elde etmiş oluyoruz.
Böyle rengarenk kekler, esasen yabancı pasta mutfaklarında sıkça karşımıza çıkıyor, ancak ülkemizde son senelerde popüler olmaya başladı. Çoğu anne belki 'Ben çocuğuma gıda boyası yedirmek istemiyorum' diyebilir. Esasen hiçbir sakıncası yok çünkü içine koyduğunuz yarım çay kaşığı kadar bile değil ve kek hamurunun renkli olması, renkli kekleri rekli kremalarla süsleme işi birçok çocuk için oldukça eğlenceli oluyor.
Aranızda çocuğuna yine de renkli gıda boyaları yedirmek istemeyen anneler varsa, o halde doğal yollardan rengarenk kekler elde edebilirler. Ispanak püresinden yeşil, yabanmersini ilavesiyle mor, pancar püresi ile pembe, portakal ya da limon şurubu ile sarı vb. gibi birçok alternatif var, tabii zaman ve de sabrınız varsa.
Çocuklarınızın epey zamanını alacak bu aktiviteyi tam bir şölene çevirebilirsiniz.
Rengarek çikolatalar, pasta süsleri, inciler ile onlara kekleri süslemek için ortamlar hazırlayabilir, çocuklarınıza özel alacağınız bir mutfak önlüğü ve kafalarına geçireceğiniz bir kep ile onları bu aktivitenin ruhuna sokabilirsiniz.
Ben anne değilim, ancak bir çocuğum olsaydı zannediyorum mümkün olan tüm zamanlarda onunla bir aktivite organize etmeye çalışırdım. Mutlu bir aile olmakta birlikte paylaşacak birşeyler bulabilmek değil mi zaten?
Gökkuşağı tadında, rengarenk, mutlu pazarlar...

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN FROSTİNG KREMA

500 gr. pudra şekeri
250 gr. tereyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya

YAPILIŞI: Oda sıcakığında yumuşamış tereyağı ve pudra şekerinin yarısını krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Kalan pudra şekerini limon kabuklarıyla ovuyoruz ve karışıma ilave ediyoruz. Ardından süt, vanilya ve limon suyu ekliyoruz ve hazırladığımız kremayı sıkma torbasına dolduruyoruz. Gökkuşağı muffinlerimizin üzerine istediğimiz şekilde sıkıyoruz ve pasta süsleriyle süslüyoruz.

PÜF NOKTASI
Sıkma torbasının içine gelişigüzel olacak şekilde sıvı renkli gıda boyalarından azıcık sıkıp üzerine kremayı doldurursanız, sıktığınız zaman çeşitli renklerde çizgi çizgi krema elde etmiş olursunuz.

RENGARENK KEK TARİFİ

4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı soda
4 yemek kaşığı yoğurt
250 gr. eritilmiş margarin
2.5 su bardağı un
Çeşitli renklerde gıda boyaları

YAPILIŞI: Yumurtaları çırpıyoruz. İçine vanilya ve toz şekeri katıp çırpmaya devam ediyoruz. Margarin, yoğurt ve soda ilave edip çırpıyoruz. Elenmiş un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırıyoruz. Elimizdeki renk adetince kaselere kek harcımızı paylaştırıyoruz. Her bir kasenin içine farklı bir renkte gıda boyası ekliyoruz ve renkli hale getiriyoruz. Ardından kek kalıbını yağlıyoruz ve bir kepçe yardımıyla kalıbın tam ortasına gelecek şekilde kek hamurlarını döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI
Renkli kek hamurlarını her defasında tam ortaya gelecek şekilde döküyoruz ve böylece birbirine karışmadan her rengi kek üzerinde ayrı ayrı görebiliyoruz. İsterseniz kürdan ile dışarıdan içeriye ve içeriden dışarıya olacak şekilde çiçek modeli verebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA