Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mayonez ile sıra dışı tarifler

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, sürprizli iki tarife yer veriyorum, Mayonez kullanarak kek, poğaça mı yapılır diye şaşıranlar bir yana dursun; bugün sizin için hazırladığım tarifler gerçekten son derece enteresan ve sürprizli. Hepimiz mayonezli salatalar, makarnalar, ezmeler, dip soslar yapmaya alışkınız ama mayonezi bazı reçetelerde yumurta ve yağ yerine kullanmayı denemeyiz. Mayonezin özünü oluşturan yumurta ve yağ bileşeni olduğuna göre pekala mayonezle yapılan şahane kabaran keklerimiz ve pofidik poğaçalarımız olabilir düşüncesinden hareketle yumurtasız ve yağsız mayonezli bir browni ve mayonezli, mayalı bir hamurdan mis gibi zeytinli açmalar yaptım. Mayonezin mutfaklardaki kullanım alanını genişletmek için onun etkin malzemelerinin yumurta ve sıvı yağ olduğunu farketmemiz yeterli aslında. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

MAYONEZLİ TARÇINLI BROWNİE

2 su bardağı un
150 gr. kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz tarçın
1 su bardağı mayonez

SOSU İÇİN:
2 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1 çay bardağından az şeker
2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI:
Mayonezle şekeri karıştırıyoruz. Üzerine diğer malzemeyi eleyerek ilave edip hepsini karıştırıyoruz. İstediğimiz bir kalıba döküp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

SOSU İÇİN:
Tüm malzemeyi iyice çırpıp pişiriyoruz. Sıcak kekin üzerine incecik sürüyoruz.

PÜF NOKTASI
Brownie sosunuzun daha parlak görünmesini istiyorsanız sosunu pişirirken bir yemek kaşığı ayçiçek yağı ilave edebilirsiniz.

MAYONEZLİ ZEYTİNLİ AÇMA

2 yemek kaşığı mayonez
3.5 su bardağı un
1 paket toz maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Üzeri için yumurta sarısı ve çörek otu

YAPILIŞI:
Zeytin ezmesi hariç diğer malzemeleri yoğurup üzerini nemli bir bez ile örterek 30 dakika dinlendiriyoruz. Hamurdan küçük parçalar kopartıp elimizde yuvarlak açıyoruz ve zeytin ezmesini incecik sürüyoruz. Sonra kapatıp kıvırıyoruz ve iki ucu birleştirip açma şekli veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI
Aynı mayonezli hamurdan şahane peynirli poğaçalar da yapıp fırınlayabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA