Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Bu 'DİVA' başka diva

Başak Kıvılcım Ertanoğlu'nun yönettiği 'Diva' isimli oyunda ünlü bir sanatçıyı canlandıran Ayta Sözeri, izleyicinin beğenisini topluyor

Çektiği filmler, söylediği şarkılar, sansasyonları ve yardım kampanyalarıyla önemli bir magazin figürü... Söylemleriyle gündem yaratan, kendisi için özel koltuk yaptırılan, gittiği her yere bu özel koltuğu götüren bir Diva... Akla Bülent Ersoy geliyor ama ondan bahsetmiyorum.
Bildiğintiyatro'nun kurucusu ve oyuncu Başak Kıvılcım Ertanoğlu'nun yönettiği ilk tiyatro oyunu 'Diva'dan bahsediyorum.
Oyunun başrolünde de Sezen Aksu'nun gözbebeği olan ilk trans oyuncu Ayta Sözeri var.
Oyuna adını da veren 'Diva'yı canlandıran Sözeri'ye, ATV'nin yeni dizisi 'Kara Ekmek'te rol alan Elifcan Ongurlar, Gülüm Baltacıgil Gacoin ve Ömer Fırat Köker eşlik ediyor.

KRALDAN ÇOK KRALCI
'Diva', etrafındaki herkesi muma çeviren, sert ve alaycı üslubuyla tepeden bakan bir tip. Ayrıca tanınmamış kişilere destek olmak gibi bir alışkanlığı var. Portresini yaptırmak için tanınmamış bir ressamın atölyesine gidiyor.
Ancak kraldan çok kralcı olan yardımcı tayfası, atölyeye giderek mekanı onun istediği hale getirmeye başlıyor. 'Diva' için özel koltuk ve özel bardak gibi eşyalar getirtiliyor. Amaçları; 'Diva'nın memnun kalması ve sinirlerinin bozulmaması.
Ancak sanatı sanat için yaptığını söyleyen ressam (Elifcan Ongurlar), kendi dünyasına müdahale edildiği için rahatsız oluyor. Aslında herkes, kendi işine karışılmasından rahatsız.
Yardımcıları, 'Diva'nın sinirlenmemesi için ellerinden geleni yapıp ortalığı yumuşatmaya çalışsalar da, ressam en sonunda dayanamayıp karşılık veriyor. 'Diva', kendisine karşı gösterilen bu tepkiye şaşırıyor ama hoşuna da gidiyor. Ressam ile arasında kendi hayat hikayelerinden çıkardıkları derslerden oluşan bir tartışma başlıyor. Bu tartışma esnasında; 'Sanat nedir, kim için yapılır?' ve 'Sanatçı kime denir?' gibi sorulara da yanıt aranıyor.
Oyunda, 'Sanat acıdan beslenir', 'Oynamazsan, seninle oynarlar' ve 'Halka mal olmuş sanatçının özeli olmaz' gibi laflar dikkat çekiyor. 'Güneşi Gördüm' ve 'Teslimiyet' gibi sinema filmlerinin yanı sıra 'Parmaklıklar Ardında', 'Kayıp Şehir' ve 'Ulan İstanbul' gibi dizilerde rol alan Sözeri, oyunda oldukça başarılı bir performans ortaya koyuyor. Sempatisi ve samimiyetiyle seyirciyi yakalamayı başarıyor. Yer yer durağan ancak tokat gibi çarpan cümleleriyle seyirciye farklı bir deneyim sunan oyun, sürprizli finaliyle dikkat çekiyor.
16 Aralık'tan beri her hafta Tatavla Sahne'de izleyiciyle buluşan oyun, kısa zamanda büyük ilgi gördü. Kulaktan kulağa hızla yayılan oyunu izlemeye, bu kısa süre içinde sanat dünyasından pek çok tanıdık isim de gelmiş.
Sözeri'nin yakın arkadaşı Sezen Aksu da oyunu izlemek için sabırsızlanıyormuş. Ekip oyun biraz daha oturduktan sonra Aksu'yu davet edecekmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA