Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

İki saatlik kahkaha terapisi

Tiyatro Sahnekarlar'ın sahneye koyduğu 'Abim Geldi' isimli oyun, iyi kurgulanmış diyalogları ile izleyiciyi kahkahaya boğuyor. Bora Severcan'ın yönettiği oyun bir çapkının maceralarını anlatıyor

Volkan Severcan'ın kurdugu Tiyatro Sahnekarlar yedinci yılında 'Abim Geldi' isimli oyunu sahneliyor. Marc Camoletti'nin dünyaca ünlü komedisi 'Boeing Boeing'ten uyarlanan oyun, kısa zamanda izleyenlerin begenisini kazandı. Sosyal medyada oyunla ilgili, 'Çok komikti, gülmekten agladım' ve 'Uzun zamandır bu kadar gülmemistim' gibi yorumlar yapılıyor. Henüz 1.5 ay oldu ama herkes oyundan övgüyle bahsediyor.
Dünyada pek çok kez sahnelenen oyun, esas ününü; Tony Curtis ve Jerry Lewis'in basrollerini paylastıgı sinema filmi versiyonuyla hafızalarda yer etmisti.

HER REPLİKTE GÜLDÜRÜYOR

Bora Severcan'ın uyarlayıp yönettigi oyun; üç hostesi aynı anda idare etmeye çalısan mimar 'Tansu'nun komik öyküsünü anlatıyor. Adam, zor duruma düsüp içinde bulundugu durumdan kurtulmak için çırpındıkça, seyirci kahkaha krizine giriyor. Cihangir'de kaldıgı deniz manzaralı evin kirasını bile sevgililerine ödeten çapkın mimarı Bekir Aksoy canlandırıyor.
Yeliz Sar Italyan, Pelin Akil Fransız, Seyhan Sasko da Amerikalı hostesleri canlandırıyor.
Hosteslerin gelis gidis saatlerini takip eden, eve gelen kıza göre sehpadaki fotografı degistiren isbirlikçi Karadenizli hizmetçi 'Fadik' rolündeki Melda Gür, kelimenin tam anlamıyla döktürüyor.
Oyunun dinamigini ise 'Tansu'nun Ankara'dan gelen ögretmen abisi 'Kamuran' rolündeki Volkan Severcan saglıyor.
Hayatında hiç kız arkadası olmamıs, küçük yerde olmanın handikaplarını yasamıs, büyük sehirde evlenme hayalleri kuran Severcan, yılların deneyimini sahneye öylesine yansıtıyor ki, neredeyse her repliginde seyirciyi güldürmeyi basarıyor. 'Kamuran'ın hızlı çapkın kardesi 'Tansu'nun yanına tasınması, kızların birbirleriyle çakısmaması için verdikleri mücadele ve birbirinden güzel üç hostesin farklı karakterleri oyunu renklendiren unsurlar.

ERTEM EĞİLMEZ FİLMLERİ GİBİ

Bu tür fars oyunlarda sürat ve matematik çok önemlidir. Ekibin birbirini çok iyi tanıması ve birbirlerine sundukları oyun alanları, ortaya yüksek tempolu müthis bir komedi çıkmasına sebep olmus. Aslında oyunda Bora Severcan'la agabeyi Volkan Severcan birlikte rol alacakmıs. O yüzden kardes Severcan orijinalinde iki çocukluk arkadası olan karakterleri agabey-kardes olarak yazmıs. Ancak ortaya müthis bir komedi çıkınca hem yönetip hem oynamak istememis. Yönetmenlik yapmayı tercih eden Bora Severcan, rolünü Bekir Aksoy'a teslim etmis. Çok da iyi yapmıs.
Oyunun renkleri kendisine Ertem Egilmez filmlerini hatırlatınca, oyunu da 70'ler Türkiye'sine uyarlamıs Severcan.
Oradan da gayet güzel güldürü unsurları yakalamayı basarmıs. Hatta oyun sonunda oyuncular, seyircileri o dönemin meshur sarkısı 'Ah Nerede'yi söyleyerek selamlıyorlar.
Kostümler, Melda Gür imzalı. Dekor tasarımı ise Meltem Severcan'a ait. Çadır tiyatrosu gelenegini sürdüren Tiyatro Sahnekarlar'ın kahkaha garantili oyunu 'Abim Geldi' 13 ve 14 Subat'ta da Profilo Kültür Merkezi'nde, 25'inde de Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

'İŞİN MİMARI BORA'
"Oyunun bu kadar kısa sürede büyük beğeni kazanacağını önceden tahmin ettiğim için ben oynamadım" diyecek kadar mütevazı olan Bora Severcan, Tiyatro Sahnekarlar'ın sahnelediği yedi oyundan altısını yönetti. Abisi Volkan Severcan'ın "İşin mimarı Bora. O, tiyatro için büyük bir kazanımdır" diye övdüğü Bora Severcan, oyunun başarısını çok iyi oyuncularla çalışmasına bağlıyor. Dormen Tiyatrosu kulisinde yetiştiği için farsı çok iyi bildiğini söyleyen Severcan, şöyle konuştu: "Tiyatro; yönetmen değil, oyuncu sanatıdır. Oyuncu ne kadar iyiyse oyun da o kadar iyi olur. Ben böylesine iyi oyuncularla çalıştığım için şanslıyım ve çok mutluyum. İçinde bulunduğumuz dünyada ağlanacak o kadar çok şey var ki gülmek artık çok lüks. Oyun, iki saat boyunca kahkaha atacağınızın garantisini veriyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA