Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Ayrılığın eşiğinde olan çiftlere yol gösteren oyun

Yazar-çizer Metin Üstündağ'ın 'Görüşmeyeli Uzun Zaman Oldu' adlı kitabı, tiyatro oyunu oldu. Fatih Pestil'in uyarlayıp yönettiği oyun; geçtiğimiz günlerde Kenter Tiyatrosu'nda, ilk kez seyirci karşısına çıktı. Kolektif Sahne Tiyatro tarafından sahneye konan oyunda; evli çiftler Levent Tülek ve Pelinsu Pir'e, seyircinin 'Zaga' programındaki 'Vampir' tiplemesiyle tanıdığı deneyimli oyuncu Erkan Taşdöğen eşlik ediyor.

TERAPİST DAHA SORUNLU

18 yıllık evli olan Pelinsu Pir ve Levent Tülek çifti; 17 yıl önce Korhan Abay'ın sahneye koyduğu ve John Patrick'in 'Plastik Sevgilim' isimli oyunun ardından, yıllar sonra yeniden seyircinin karşısına çıktı. İkili oyunda, ayrılmak üzere olan çifti canlandırıyor. Çatırdayan evliliklerini kurtarmak isteyen bu çiftin gittiği nevi şahsına münhasır evlilik terapistini ise Taşdöğen oynuyor. Kadın ve erkeğin dünyasını naif dille anlatan oyun, her çiftin kendisini sorgulamasını sağlıyor. Erkek biraz maço ama duygusal tarafı da var. Kadın ise ilişkinin mantık kısmı; ayakları yere basıyor. Kavga etmeden önce 'Konuşalım' diyor ve tek isteği; erkeğin ilk günkü gibi kendisine aynı ilgiyi duyması. Ayrılığın eşiğine geliyorlar ama bir yandan da birbirlerini seviyorlar. O sevgi kırıntısını büyütmek için aşklarının bunadığına inanan çift, terapiste gitmeye karar veriyor. Terapist ise yolunda gitmeyen evliliği kendi yöntemlerince yoluna sokmaya çalışıyor. Güldürü de buradan doğuyor çünkü esas terapistin, terapiye ihtiyacı var. Bu karşılıklı iyileştirme süreci, seyirciye güzel bir deneyim oluyor. Sahnede seyircinin özeleştiri yapacağı, eşinin kolunu dürteceği, zaman zaman kendisine bile itiraf edemeyeceği durumlar yaşanıyor. Oyundan elde edeceğiniz birkaç tecrübe, duyacağınız birkaç replik; yolunda gitmeyen ilişkinizi kurtarmanızda yardımcı olabilir.

'HER ŞEYİ KUAFÖRÜME ANLATIYORUM'
Oyundaki çift yolunu bulmaya çalışırken, 18 yıllık evli olan Pelinsu Pir ile Levent Tülek ilişkilerini bunca yıl sürdürmeyi nasıl başarmış? "İşin sırrı çocuk ruhunu kaybetmemek ve arkadaşlık" diyen Pir; "Gerçekte terapiste gitmeye gerek duydunuz mu?" sorusuna ise şöyle yanıt veriyor: "Hayır. Biz terapiste gitmiyoruz, ben kuaförüme anlatıyorum her şeyi. Adam delirdi, ben iyiyim ama..." Tülek de şunları söyledi: "Evcimen olmak çok önemli bence. İkimiz de çok evcimeniz. Evde zaman geçirmeyi çok seviyoruz. Ortak paylaşımlarımız var. Mesela ben çok rahat maç seyredebiliyorum çünkü Pelinsu da maç seyretmeyi seviyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA