Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Seyirci sıcak haber seviyor

ATV'de 'Kahvaltı Haberleri' isimli programı sunan İbrahim Sadri: İzleyici sıcak haberleri seviyor, yani gece ne olup bittiğini öğrenmek istiyor... Ayrıca umut veren haberleri öne çıkarmaya çalışıyoruz

Yıllar önce çıkardığı 'Adam Gibi' adlı şiir albümüyle, bir nesle şiiri sevdiren adam olarak tanınan İbrahim Sadri, ATV'de sabah kuşağında yayınlanan 'Kahvaltı Haberleri'ni sunuyor. Sadri, 22 yıllık televizyon kariyerinin son iki yılında haberci kimliğiyle ekranlara geliyor. Ünlü sunucu, kısa bir süre önce 'Gideceksen Her Şeyinle Git' adlı bir şiir albümü çıkardı. İbrahim Sadri ile hakkında merak edilenleri konuştuk...

İbrahim Bey, biz sizi önce şiirlerinizle tanıdık. Ardından TV'de şov programları yaptıktan sonra haberciliğe başladınız. Bu dönüşüm nasıl gerçekleşti?
Evet, TV maceramda 22 yıl geride kaldı. Ağırlıklı olarak gece şovları, talkshowlar, yarışma programları hazırlayıp sundum. İki yıldır da habercilik yapıyorum, daha doğrusu haber sunuculuğu... Bu geçiş biraz kendiliğinden oldu.

CANLI YAYINI SEVİYORUM

TV haberciliği istediğiniz ya da hayalini kurduğunuz bir şey miydi?
Habercilik; hayalini kurduğum değil ama yapmak istediğim, merak ettiğim, ne kadar üstesinden gelebileceğimi görmek istediğim bir şeydi. Doğrusu çok heyecan verici olduğunu söyleyebilirim. TV'de olmayı, canlı yayın yapmayı seviyorum.

Kendinizi haberci olarak tanımlıyor musunuz?
Elbette hayır. Bunun için zamana ihtiyacım var. Evet, 22 yıllık televizyoncu- radyocuyum ama haberciliği öğrenmeye çalışıyorum. Programı, habercilik deneyimi ve inisiyatifi çok yüksek bir ekiple birlikte hazırlıyoruz. ATV Haber'in hem çok başarılı, hem de çok tecrübeli bir ekibi var. Onlar beni fazlasıyla tamamlıyor.

Seyircinin sabah kuşağında yayınlanan haber programlarını izleme alışkanlığını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sabah haberlerinin hem farklı, hem değişken bir izleyici profili var. Her yaş grubundan, farklı mesleklerden, her türlü aidiyetten insanlar var karşınızda. Program akışımızı, bütün farklılıkları hesaba katarak yapıyoruz. Heyecan verici bir şey bu.

Seyirci, sabahları hangi haberleri görmek istiyor? Hangi tür haberlere reaksiyon daha fazla?
İzleyici sıcak haberleri seviyor, yani gece ne olup bittiğini öğrenmek istiyor. Biz bunu 'Siz Uyurken...' başlığı ile paylaşıyoruz. Ayrıca hayata ilişkin, olup bitenlerin arasından umut veren, güzel şeyler söyleyen haberleri de öne çıkarmaya çalışıyoruz.

Aynı saat diliminde her kanalda kahvaltı haberleri var. Siz, onlardan hangi açılardan ayrıldığınızı düşünüyorsunuz?
Sanırım bunun kararını seyirciye bırakmak gerek. Sabah haber kuşakları olarak üç aşağı beş yukarı aynı haberleri veriyoruz. Ancak haberlerin önem sırası ve süresi değişiyor. Sunuş biçimimiz, görsel farklılıklarımız ve yorumlarımız ise bizi diğerlerinden farklı kılıyor.

ŞİİR HER ZAMAN HAYATIMDA

Siz uzun zamandır TV programları yapıyorsunuz. Bir ara sesinizi radyodan dinleyiciye ulaştırdınız. Ancak İbrahim Sadri deyince akıllara ilk olarak şiir geliyor...
Şiir benim yaptığım her işte hep vardı, olmaya da devam etsin istiyorum. Mesela biz farklı olarak her sabah 'Kahvaltı Haberleri'ni bir şiirle bitiriyoruz. Yani şiir olmazsa olmaz. Ayrıca şiir dinletileri yapmaya devam ediyorum. Ancak şimdi habercilik bir adım daha ön planda.

'Gideceksen Her Şeyinle Git' adlı şiir albümünüz yeni çıktı. Albümde Türkan Şoray'ın gözlerinden etkilenerek yazdığınız şiir de var. Bu şiiri Şoray'la paylaştınız mı ya da paylaşmayı düşünüyor musunuz?
Bunu istiyorum. İlk fırsatta Türkan Hanım'la görüşüp ve bu şiiri kendisine okumayı istiyorum. Malum bu yıl Türk sinemasının 100'üncü yılı. Bu şiir, sinemamızın 100'üncü yıldönümüne de küçük bir armağan olarak yazıldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA