Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

'Bu iş için deli cesareti lazım'

Yeni sezonda atv'de yayınlanacak olan 'Arka Sokaklar'ın 'Mesut Komiser'i Şevket Çoruh, yaz başından beri büyük bir heyecan içinde. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde satın aldığı tiyatronun tadilatına hızla devam eden Çoruh, tatil yapmak yerine tüm vaktini Baba Sahne adını verdiği tiyatronun inşaatında geçiriyor. Kadıköy Bahariye'de yıllar önce Ulvi Uraz Tiyatrosu olarak kullanılan, ardından sinema salonu olarak hizmet veren mekanı satın alan Çoruh'la, Baba Sahne sürecini konuştuk.

'ZENGİN DOSTUM YOKMUŞ'
10 sezondur devam eden 'Arka Sokaklar' dizisinden kazandığı parayı tiyatroya yatırdığını söyleyen Çoruh, şöyle konuştu: "Tiyatro binası almak gibi bir niyetim yoktu ama zamanla anladım ki, özgür bir tiyatro yapabilmek için kendi ne ait bir mekan olması lazım. İstediğin ekibi ve yazarları bir araya getirip istediğin oyunları oynayabileceğin bir sahne gerektiğini anladık. Bizi yetim bırakmayacak bir yer açalım dedik ve bu nedenle adını Baba Sahne koyduk." "Deli cesaretiyle gözümüz kapalı girdik bu işe" diyen Çoruh, sanat camiasından çok destek almasına rağmen sponsor bulamamaktan şikayetçi. Doların artmasına bağlı olarak sıkıntılı günler geçirdiğini söyleyen Çoruh, çok sevdiği Thunderbird, Mustang ve Corvette marka klasik arabalarını satışa çıkardı. Çoruh, sıkıntısını şu sözlerle dile getirdi: "Kötü bir dönemdeyiz. Yaşanan kritik süreç, bizi olumsuz etkiledi. Çünkü koltuktan demire, ışıktan bilgisayara kadar buraya alacağımız her şey dolarla alınıyor. Doların da durumu belli. Tüm sektörü vurdu. İş, beklediğimiz ve öngördüğümüz bütçeyi aştı. Sponsorluk için birçok şirketle görüştük ama geri dönüş alamadık. Kimse tiyatroya sponsor olmak istemiyor." "Bu süreç ne öğretti size?" diye sorduğumda ise Çoruh, şakayla karışık şu cevabı verdi: "42 yaşındayım; zengin patron arkadaşım yokmuş onu öğrendim. Bize bizden başka kimsenin faydası yok."

BABA SAHNE'DEN NOTLAR:
Tiyatronun yazar kadrosunda Caner Güler, Ozan Yurdakul, Erol Hızarcı, Yaşar Arak, Resul Ertaş yer alıyor. Oyuncu kadrosunda ise Günay Karacaoğlu, Murat Akkoyunlu, Özgür Ozan, Mustafa Üstündağ, Ceyda Düvenci, Bülent Şakrak, Ecem Özkaya Üstündağ, Erkan Kolçak Köstendil ve Oya Başar gibi tanınmış isimler bulunuyor.
Yerli yazarların oyunlarını sahnelemeyi amaçladıklarını söyleyen Çoruh, tiyatrosunda kendisi de sahneye çıkacak.
Baba Sahne 650 metrekarelik alan üzerinde, 300 kişilik oturma kapasitesi ve 700 kişilik konser alanıyla Bahariye'de farklı bir alternatif yaratacak.
50 kişinin çalıştığı tiyatro, Kasım ayında açılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA