Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Taklit eden şovmenin ilerleme şansı yok

'Ne Alaka' isimli şovuyla Türkiye turnesine çıkmaya hazırlanan Atalay Demirci, Cem Yılmaz'ı taklit ettiği iddialarını yanıtladı: Taklitten beslenen bir şovmenin fazla ilerleme şansı yok; özgün olmazsanız, hatırlanmazsınız

Şovmen Atalay Demirci, 'Yetenek Sizsiniz' isimli yarışma programı sayesinde tanındı. 'Ne Alaka' isimli yeni şovuyla hayranlarının karşısına çıkan Demirci, 'Güvercin Uçuverdi' isimli bir komedi filmiyle de beyazperdede boy gösterdi. Atalay Demirci; şovunu ve özel hayatıyla ilgili merak edilenleri anlattı...

MARDİN'E DE GİDECEĞİM

Yeni turne programınızdan ve içeriğinden bahseder misiniz?
30 Ekim tarihinde BKM'de sezonu açtık, şimdi de tüm ülkeyi gezeceğim. Hiçbir zaman Ankara'nın öte tarafına geçmekten çekinmedim. O nedenle Konya ile başlayacağım Türkiye turnesinde Mardin'e de gideceğim. Sonra da şimdilik belli olan 18 ilde gösteri yapacağım.

Şovunuzun 'Kel Alaka' olan ismi neden 'Ne Alaka'ya dönüştü?
Markalaşmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Markalaşma yolunda en önemli unsurlardan biri de bir şekilde insanların aklında kalabilmek. 'Kel Alaka', yarışma sonrası insanların aklında yer etmişti. Yeni gösteri, ülkemizde yaşamayanların 'Ne alaka?' diyeceği durumları anlatıyor. Bu isim, 'Kel Alaka'yı andırması için seçilmedi; içeriği de kapsayan bir yanı var. Ama aynı zamanda bir şekilde benimle markalaşan bir kalıbı da refere etmesi önemli. 'Alaka' kelimesinin geçtiği yerde bir şekilde akla geldiğimi düşünüyorum. Benim asıl istediğim de bu zaten.

Anadolu'daki seyirciyle, batıdaki ya da yurt dışındaki seyirci arasında nasıl farklar var?
Ben buna bölgesel değil, kişisel olarak bakmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Anlattığımız hikayeler son kertede kişisel ve belli bir yere kadar insanlara dokunuyor. Bu nedenle seyirciye bir şey söylemek saçma olur. Eğer herkesin her hikayeye aynı tepkiyi vermesini istiyorsanız, o zaman sıradanlaşırsınız.

İNSANLARA ULAŞABİLDİM

Yarışmadan sonra hayatınız ne yönde değişti? Bu durumdan memnun musunuz?
Çok şükür ki yarışma benim hayatımı son derece olumlu şekilde etkiledi. Derdim olabildiğince çok insana hikayelerimi anlatmaktı ve yarışma sayesinde o insanlara çok kısa sürede ulaştım.

Tanınırlığınızın artması, sevenlerin ilgisi size neler hissettiriyor? Bu, hayalini kurduğunuz bir şey miydi?
Elbette ki. Bu işi yapıp da olabildiğince çok insana ulaşmayı istemeyen tek bir kişi bile olabileceğini düşünmüyorum. Ne kadar çok tanınırsanız; daha çok insana ulaşırsınız, hikayelerinizi daha çok insanla paylaşırsınız. Hayalimin tabii ki tamamı bu değildi ama hayallerimin bir parçasında da bu vardı. Arkadaşlarınızın ve ailenizin size olan sevgisiyle yarışacak bir sevgi var ve bu insanı gerçekten çok özel hissettiriyor.

1999 yılından beri sahnedesiniz. O yıllarda neyin hayalini kurardınız, şu an o hayalin neresindesiniz?
Şu an bulunduğum yeri hayal etmiyordum, şu an hayallerimin fazlasıyla ötesindeyim. Bazen sahne bulma konusunda, bazen de gitmek istediğim yerlere ulaşmak konusunda sorunlar yaşıyordum. O nedenle en büyük hayallerimden biri yapmak istediğim işe fiziksel engellerin olabildiğince az taş koymasıydı. Şu an o hayalime fazlasıyla ulaşmış durumdayım. Ülkenin her köşesindeki sahnelerde gösterimi yapabiliyorum ve çok şükür ki uzak diye bir kavram kalmadı.

Sürekli Cem Yılmaz'la kıyaslanıyorsunuz. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz ne?
Bu gayet doğal, çünkü bu tarz sahne şovuyla ülkeyi tanıştıran kişi Cem Yılmaz oldu. İnsanların Cem Yılmaz sonrası her tek kişilik şov yapanı, onunla kıyaslamasında bence acayip bir durum yok. Ben de kendisini çok sever ve beğenirim. Kellik üzerinden gidiliyorsa onda yapacak bir şeyim yok maalesef, kafamdan gelen bu kadar çünkü. Şaka bir yana taklitten beslenen bir şovmenin fazla ilerleme şansı yok; özgün olmazsanız hatırlanmazsınız.

FİLMDEN ÇOK MEMNUNUM

'Güvercin Uçuverdi' adlı sinema filminde başrol oynadınız. Yeni sinema projeniz var mı?
Film çekimlerinin her dakikası benim için müthiş bir öğrenme süreciydi ve bunu parayla satın almanız mümkün değil. O nedenle filmimden de, yaşadıklarımdan da son derece memnunum. Yeni bir filme dair bir çalışma yok ama en kısa zamanda olmasını istiyorum.

Oğullarınız sizin ne iş yaptığınızı biliyor mu? Onlara işinizi nasıl anlatıyorsunuz?
Oğullarım ne iş yaptığımı elbette biliyorlar. Hatta mümkün olan her gösteriye onları da götürmeye çalışıyorum. İşimi onlara anlatma noktasında fazla bir zorluk yaşamıyorum; kasap, manav olsam belki daha zor anlatabilirdim. Çünkü mahalle kültürüne hakim olmak onlar için daha zor.

Çocuklarınızla aranızda nasıl bir baba-oğul ilişkisi var?
Oğullarımın ikisine hayranım ve onları çok seviyorum. Ayrıca ikisine de kendimi borçlu hissediyorum. İşim nedeniyle onlardan uzak kalmama rağmen bana olan sevgi ve saygılarında en ufak bir azalma olmadı.

OĞULLARIMI DESTEKLERİM

Çocuklarınız, sizin gibi sahneye çıkıp stand-up yapmak isterlerse tepkiniz ne olur?
Çocuklarım sahneye çıkmak isterlerse tek yapacağım şey onları desteklemek olur. Ancak bu destek kendilerine doğruyu söylememe engel olmaz. Eğer beceremediklerini görürsem bunu anlamaları için en acımasız şekilde söylerim. Seyirci karşısına çıkıp üzülmektense, benim karşımda üzülmelerini, bana o an sinirlenmelerini tercih ederim. İnşallah bir gün sahnede onları izleme şansım olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA